perjantai 16. elokuuta 2013

Borderimestaruuksia, treenejä ja Pohjoisen kisoja

Varoitus!! Nyt tulee sellanen päivityspaukku, että oksat pois. Aloitetaan Porskin kisoista, joissa kisattiin myös borderterrierien agilitymestaruuksista. Väinölle ja Valolle 2 Sari Mikkilän agirataa. Väinö teki ihan hyvän eka radan, vaikka kova helle kyllä näkyi. Puomin alastulolta 5, eipä olekaan ottanut kontaktivitskaa aikoihin. Valolla paukkui samalla radalla kaarteet, mutta teki sikahienon puomin. Ihan lopussa valitsi putken A:n sijaan, mistä kuitenkin HYL. Seuraavalla radalla molemmille keppivirhe, Väinölle paräti kaksi ja tippuikohan vielä rimakin. Valolle myös keppien aloitusvirhe ja 5 puomilta. Puomilta lähdettiin sivuun, ja loikkasi.

Valon veli Taisto voitti borderimestaruuden kahdella nollaradalla, mutta yllätys olikin, kun kuvia ottaessani Väinö kuulutettiin neljänneksi :D Nuo 2 tulosta riittivät siis 4. sijaan, hehheh. Melko epeli tuo Väinö. Polvesta sen verran, että piti vähän varoa mutta hyvin teipattuna ja tuettuna kesti ihan hyvin juosta. Onneksi otin molemmille vain 2 rataa neljän sijasta, nimittäin lämmintä oli paisteessa varmaan yli 30 astetta.

"Tein sen taas".
Viime viikolla sain Valolle extempore-paikan Taneli Ikäheimon koulutukseen BATin ryhmään. Toki lähdettiin Taneli testaamaan, kun siihen tarjoutui tilaisuus. Taneli oli tehnyt tosi kivan, menevän radan. Joitain huomioita:

  • Valolle hyvä viskileikkaus, kun odotin kunnolla puomilta mukaan ja rytmitin hyvin. Kääntyi kylläkin jatkuvasti tosi huonosti vasempaan, isolla kaarroksella.
  • Hyvä välistäveto ja putkeen irtoamiset
  • A:t oli aika hyviä!
  • Nätti niisto-persjättö, hyvät kepit
  • Onnistuin peräkkäisissä VALSSEISSA aika hyvin, oho.
  • Persjätöt onnistuivat nekin, tiukka niisto ja hyvä keppien umpikulmaan haku
  • Lopuksi vielä pitkästä aikaa 0-treeni, sain vedettyä 34(?) estettä yhdellä kiellolla keppien jälkeiselle hypylle, jalat kun vaan olivat aivan totaalihapoilla :D
  • Tosi hyvän fiiliksen treenit, Valo kulki hienosti ja teki hyvin rataa! Polvi kesti yllättävän hyvin!


Valo mummulassa :)
Viime viikolla lähdettiin Ouluun, ja olin heti samalle illalle varannut Mikko Aaltosen ryhmään paikan. Voi vitsi, kannatti mennä - Valo kulki tosi hyvin. Etenkin kepit olivat Valon bravuuri näissä treeneissä. Heti alkuun ohjasin sen valssilla kepeille sivuttaiselta hypyltä kauempaa, itse puolta vaihtaen, ja irtosin tosi reilusti 90-kulmaan renkaan taakse. Pysyi erinomaisesti kepeillä! :) Osasi poispäinkäännöksen hypylle, milloin lie sitäkin viimeksi tehty. Luki hyvin rataa, mutta välistävetoa piti työstää. Tuli kovasta vauhdista hypylle, ja ei millään meinannut tulla välistä. Tässä näiden treenien paras anti, sain Mikolta hyviä neuvoja rytmitykseen, joka siis edelleen on mun kompastuskivi.

Mikko neuvoi liikkumaan kovalla vauhdilla ja jarruttamaan rankasti, ja totesi että Valon kanssa liikkeen pitää pysähtyä melkein kuin seinään, ja ennakoinnin on tapahduttava aikaisin. Menin jo valmiiksi seuraavan hypyn eteen rytmittämään antaen Valon irrota sivuun, ja alkoihan se lopulta sujua. Valon kanssa vain on niin tarkkaa, paljon on vielä opittavaa. A:lta kepeille n. 90-lähestyminen avokulmaan, pitkä etäisyys pari hyppyä välissä, eli siis tosi kovasta vauhdista. Juoksin ulkokautta, ja Valo haki kepit ihan tosi hienosti, eikä mitään ongelmia leikkauksessa, antoi mun vaihtaa puolta mukisematta. Itseäkin vähän yllätti, miten hyvät kepit sillä oli. Porvoon kisoissakin kun epäonnistui paljon helpommat jutut...Taas onnistunut poispäinkäännös hypylle. Tai sain sen vissiin kerran epäonnistumaankin hutiloimalla, mutta Valo osasi kyllä, eikä edes putki vienyt. Puomit sen sijaan kusahtivat.

Tykkäsin kyllä näistä treeneistä tosi paljon, tuli mulle hyödyllisiä vinkkejä liikkumiseen ja muutenkin! 
Valo sai uuden, astetta katu-uskottavamman pannan :D
Olin jo jonkin aikaa miettinyt, olisko Valolla jotain jumia, kun on välillä kääntynyt niin huonosti ja reagoi mun hierontaan yksi ilta. Nämä treenit pohjalla lähdettiin kuitenkin hyvillä mielin Keminmaalle kisoihin. Väinö aloitti agiradalla, joka ei ollut ihan helpoimmasta päästä - putkiansoja ja tosi pitkiä juoksukohtia. Väinöpä se kuitenkin yllätti, ja vetäisi nollan. Varmistelulla hävisin aikaa, mutta Väinön puolelta kiltti ja sujuva rata. Pohjoisessa oli piirinmestaruuskisat samaan aikaan, joten kisaajiakin oli ehkä vähän enemmän kuin yleensä, ja ilma oli tosi lämmin! Kivat kisat ARCTICilla kyllä. Väinön sijoitus 3./34.

No Valo sitten...Heti alkupäässä putken jälkeen hypyn ohi, jonka jälkeen väärään putkenpäähän, jonka jälkeen ylimääräinen hyppy, jonka jälkeen A:lle putken sijaan, jonka jälkeen juostiinkin aikalailla nolona maaliin :D En olis kyllä tainnut muutenkaan ehtiä oikein mihinkään :P Rata oli siis Valolta ihan kamala, mikä saikin mut heti epäilemään sen kuntoa. Katselin liikkeitä ja taipumista, enkä havainnut omaan silmään mitään niin hälyttävää, joten juostiin vielä hypärikin. 

Hypärillä Väinö ei osannut keppejä suorasta linjasta, vaan hulahti 2. väliin. Tämä jo rupes ärsyttämään niin paljon, ettei juuri kiinnostanut enää koko rata. Pysyi kyllä hienosti kepeillä, kun irtosin sivuun hypyn taakse. Sitten kutsui ansaputki, ja loppurata olikin ihan skeidaa. 

Valo meinasi ampua jonnekin kuuseen jo 2. esteeltä, mutta selvisi kuitenkin puhtaasti 4. esteelle asti (kepit). Valokin pysyi kepeillä hyvin, mutta sillä ei ollut aikomustakaan tulla hypylle, vaan jatkoi nokan edessä olevaan putkeen. Jatkoin kuitenkin heittämällä sen hypyn takaakiertoon ja mitä tapahtui?? Valo ilmestyy yhtäkkiä putkesta jostain 10 metrin päästä. Siinä vaiheessa ei enää naurattanut, vaan ilmoitin Valolle melko napakasti että nyt muuten riittää. Loppurata oli pelkkää valssailua, eikä se "ihan" putkeen mennytkään. Valolta siis huonoimpia ratoja ikinä, lähti aivan lapasesta tai vaihtoehtoisesti pysyi siinä liiankin kanssa.
"Kotona" sahalla, vanhat ruostelaivat edelleen paikallaan.

Sahalla koirien kanssa lenkkeilyä jo 20 vuotta. Kohta nousee sahakin taloja täyteen :(

Oulusta jatkettiin viikon jälkeen Kuopioon Sannalle ja Harrille. Kävin lämppälenkin kanttarellimetsällä, ja jatkoin siitä Harrin treeneihin. No Valo oli kyllä aika huono. Ei osannut yhtä keppikulmaa, sylkkärillä kepeille, ja niiston luki jatkuvasti viskinä. Koitettiin tähän myös sylivekkiä, ja sama homma. Harrikaan ei oikein osannut sanoa, mitä tein väärin, mutta lopulta kun käänsin rintakehän kunnolla toiseen suuntaan, alkoi tehdä oikeinkin. Ihan ihme menoa. Nämä treenit meni siis lähinnä tuon niiston hinkkailuksi.

Katsoin jäähyllä, että Valo käveli taas pylly vinossa. Sanna hoiti sen illalla, ja niinhän sillä oli tiukka lukko rintarangassa. Saattaisi hyvinkin selittää kisojen tapahtumat, samoin kuin oudon treenikäytöksen. Sanna sanoi, että Petokin tekee kisoissa ihan mitä sattuu, jos on kipeä. Eivät jotenkin voi keskittyä. Tuon lukon aukaisun teki vaikeaksi se, että Valo on näköjään äitiinsä tullut mitä kipukynnykseen tulee. Ei siis ilmennä kipua millään tavalla. Sanna sanoi hoidon aikana, että joku toinen koira olisi jo huutanut tai lähtenyt lätkimään - Valo "pahimmillaankin" heilautti vain vähän häntää pahimmissa kohdissa :P Hoida siinä sitten. Toivotaan, että pärjäisi nyt kuitenkin tuolla osteopatiaan asti, joka on ensi kuun alussa...

Seuraavana päivänä tehtiin kevyesti vain puomia, siihen kun on tarttenut nyt saada vähän apuja. Tehtiin ensin MannersMindereitä käyttäen, matalassa vireessä. Jossain vaiheessa yritti tarjota vanhaakin käytöstä, kun tais olla vähän uusi ja erikoinen juttu. Aiemmin huomattiin myös, että odotti palkkaa multa. Ajatus ei siis ole vielä eteenpäin. Koitettiin sitten myös lelun kanssa, apupalkkaajaa käyttäen. Lähti sujumaan aika hyvin! Ajateltiin, että kokeillaan nyt vähän eri tavalla hieman pakkia ottaen. Paikka pitäisi siis saada nyt paremmin vahvistettua, ja ruvetaan siitä sitten taas rakentamaan juoksua. Katsotaan, mitä tästä tulee :) Katseltiin myös vähän palkkausjuttuja, kun Valolta tosiaan mun mielestä puuttuu se terävin kärki ja "hulluus". Ehkä saadaan sitäkin rakennettua, pikku hiljaa. 

Muuten oikein kiva reissu, mutta huono puoli se, että tää polvi taas hajosi, ihan vain tuosta puomin vieressä juoksemisesta. Meni siis siihen kuntoon, ettei kestä nyt kunnolla edes kävelyä. Röntgenessä ei kuulema näkynyt mitään poikkeavaa, ja ultra olisi vasta ensi kuussa. Pakko varmaan raahautua yksityiselle nyt. Eihän tästä tule enää mitään. Keskiviikon ekat Juhan treenit piti jättää välistä, samoin kuin torstainen Lotta Vuorelan koulutus :( Harmistus! Sunnuntaina koitan kuitenkin päästä Jenna Caloanderin koulutukseen.

Parin viikon päästä menen taas Kuopioon treenailemaan, kun Valolla on Iisalmessa luonnetesti. IIK! ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti