lauantai 27. huhtikuuta 2013

Viikon treenit

Ihan kauhee viikko takana. Kauhee vuori kouluhommia, koulua, töitä ja järkkäilyä. Maanantaina ehdittiin kuitenkin Valden kans Niinulle. Heti alkuun tehtiin parit persjätöt, ensimmäinen takaakierron kera. Toisen jälkeen tulikin heti ilmi Valon tämän hetken vaikeus: persjätöstä piti tulla oikeaan käteen pussiin - Valo haki vasemmalta puolelta hypyn. Nyt täytyy ehdottomasti pureutua tuohon ohjauksiin tuloon, pikkujäbä kuvittelee nyt vähän että se on ihan ok, jos hän hakee sen esteen minkä parhaaksi näkee :D ENKÄ ollut edes myöhässä, ainakaan joka kerta. Esteet 1-4 olivat siis ikäänkuin  neliömuodossa niin, että persjätöillä piti kääntyä hypyltä.

Tuota ohjausten "ohittamista" Valo siis tekee kohdissa, joissa esimerkiksi pitäisi kääntyä tiukasti, mutta vieressä tai muualla tyrkyllä on sopivampi este. Samoin putket houkuttavat kovasti... Kiva puomi, ja valssi ennen sitä. Puomin jälkeen tein hypylle saksalaisen niin, että lähetin sen jälkeen mutkaputkeen ja otin Valon vastaan samaisen hypyn takaa. Hyvin onnistui, mutta Niinu muistutti huomioimaan, että ohjaus pitää tuollaisissa kohdissa viedä hyvin loppuun. Nyt lähdin jo valmiiksi vähän pakittamaan ja lähetin Valon putkeen siitä. Niinu sanoi, että jos joskus vastaavassa kohdassa ei pidäkään mennä putkeen, voi tulla ongelmia, eli nuo ohjaukset pitäisi pitää johdonmukaisina. Joo, totta kyllä, tulee läheteltyä Valoa joskus ehkä niin, että valmistaudun jo seuraavaan ohjaukseen kun se irtoaa niin hyvin putkiin. Hyvä huomio siis!

Putkelta siis hypyn ja muurin yli kepeille kauempaan avokulmaan niin, että muurin jälkeen oli putki tyrkyllä. Hyvin tuli Valo kepeille, kerran meni putkeen kun olin myöhässä. Keppien jälkeen persjättö ja veto väärään putkenpäähän. Nämä on mulle niitä vaikeita paikkoja. Vekkasin vähän hypylle ja tadaa! Valo tuli tosi hienosti ohjaukseen! Pakko myöntää, olin yllättynyt. Niinukin sanoi, että kyllä ne tulee kunhan käännös tehdään ajoissa ennen kuin koira ponnistaa. Vau, ehkei se paukikaan ihan päättömästi putkiin, vaan mä en vaan osaa ohjata :D Loppupätkä kivasti.

Niinunkin kanssa keskusteltiin tuosta ohjauksiin tulosta, ja ne tosiaan lähtee seuraavaksi supersyyniin. Voi olla, että Valo myös sekoittaa nyt valssia persjättöön. Älyttömän hienosti se silti taas kulki ja toimi, kyllä me vielä saadaan pakka kasaan :) Hyppytekniikkakin on onneksi hyvä ja rimat pysyvät ylhäällä.


Perjantaina MinPin-treenit. Väinön kanssa tuli taas huomattua, että ukkeli alkaa olla aika varma menijä. Jotenkin mun on nyt tosi helppo ohjata sitä, varmaan siksikin kun Valon kanssa on niin paljon kovempi kiire. Väinö osaa jo, ja toisinaan kulkee kuin ajatus <3 Hetsasin lähdöissä, pysyi hienosti. Kontaktit tehtiin kaikki palkalla ja nenäkosketuksella. Kyllä vaan tuo ukkeli kääntyykin tiukasti kun haluaa. Niin, ja sehän pujotteli kepit seinään päin mun seistessä paikallani keppien alussa, JA sain irrota kepeiltä reilustikin, ja teki ne silti hienosti :o Oho! Väsähti vähän aika nopsaan, mutta muuten oikein kivat treenit.

Valollekin kahta rataa. Se kävi ensin tosi kovilla kierroksilla :D A:t olivat tällä kertaa Valolle vaikeita, vaikka yleensä sillä on niin hieno A. Meinasi siis vähän valua useamman kerran. Naurettiin, kun jätin sen sitten A:lle vähän pidemmäksi aikaa, ja sillä valui suusta ihan mielettömät kuolavanat :D Aina niin herrasmiesmäinen Valo näytti jotenkin kummallisesta naama täynnä kuolaa. Kivat puomit, niiltä sitten taas ei valunut yhtään. Tosi hienot takaatyönnöt ja välistävedot, muistin antaa tilaa. Ohjasin Valoa lelu kädessä, pehmo toimi sille tosi hyvin kun en antanut palloa koko treeneissä. Kääntyy muuten hyvin lelu kädessä, ja tuli kaikkiin ohjauksiin niin kuin kuuluukin.

Suorasta putkesta tultiin kovalla vauhdilla 90-asteen umpikulmaan kepeille. Haki hienosti, mutta tuppaa edelleen taipumaan toiseen väliin kovasta vauhdista. Pujotteli aika lujaa, hyvä että ehdin tehdä valssia loppuun. Hieno, tiukka niistopersjättö, ja muutenkin Valolta varsin mallikkaat treenit. 

Huomenna Tsaulle katselemaan, tulisiko Väinölle se viimeinen nolla, ja saataisko Valon kanssa jotain muuta kuin hyllyjä aikaan :) Väinölle siis 2 starttia, Valolle kokonaiset 4, hui! Kiinnostavaa myös nähdä, miten Valo suoriutuu neljästä lähdöstä.


2 kommenttia:

  1. Me kans tehtiin tota Niinun rataa Danin kanssa, ja myös Dipin kanssa pari pätkää. Danin kanssa meni ihan hyvin, Dipin kanssa oli juurikin samaista persjättöongelmaa. Siis niiden muiden ongelmien lisäksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D sitä on liikkeellä.. paljon on vielä hommaa tehtävänä :D

      Poista