lauantai 20. huhtikuuta 2013

KKS:n kisat ja treeniä

Maanantaina jätin treenit väliin, kun Niinun sijaan olisi ollut korvaaja, ja Valollakin oli takana raskas viikonloppu. Keskiviikkona mentiin Kotkaan kisaamaan, Valolle kolme Allan Mattsonin starttia ja Väinölle agiradat. 

Ensimmäisenä hyppis. Valo oli ensimmäinen menijä. Valo hyllytti jo kolmannen esteen jälkeen, kun putken houkutus oli liian voimakas eikä tullut päällejuoksuun. Kepeille oli liian vaikea kulma Valolle. Sen kanssa oli pakko mennä keppien vasenta puolta jatkon kannalta, joten vaihtoehdoiksi jäi poispäinkäännös tai sylkkäri ja leikkaus. Poispäinkäännöksellä meni väärältä puolelta sisään, helpotin sitten. Pysyi hirveän hienosti kepeillä kun irtosin reippaasti pituudelle valssaamaan. Huonot valssit mutta väärä putkenpää vältettiin, kunnes parin esteen jälkeen toinen väärä putkenpää kutsui - ei mitään jakoa ehtiä valssiin tai mihinkään muuhunkaan. Lopun leikkaukset ok.

Toisella radalla hyllytin ihan itse taas kolmannelle hypylle. Potkaisin nimittäin siivekkeen vinoon. Tein omasta mielestäni oikein hienon persjätön, mutta jokin ei tainnut taas mennä putkeen... :D Hyvin kepeille, mutta sen jälkeiselle hypylle ohjasin kuin Väinön, ja Valohan ehti siitä irrota jo kauas sivuun. Ei sitten saanut korjattua linjaa puomille. Hyvä kontakti, jonka jälkeen väärä putkenpää taas kutsui. Keinu aika vauhdikas, putken jälkeen ei taas mitään saumaa ehtiä valssiin, ja taas sujahdettiin väärään putkenpäähän. Täytyy kyllä sanoa, että nämä kaksi eka rataa oli tosi v-mäisiä, pelkkää koiran estämistä :P Mii nou laik. Yritin tiukkaa valssia hypylle, mutta Valo haki viereisenkin hypyn. Nämä treeniin. Hieno A ja loppurata.

Väinö karkasi lähdöstä :( Lähtö oli taas muovinauhan päässä sivustaseuraajista, ja kun pälli ei sitä kestä, se ei kestä. Jatkoin rataa, huoh. Hieno alku, mutta hylkäys puomin jälkeiseen väärään putkenpäähän. Väinö haki hyvin A:n putkierottelussa, kuten kyllä Valokin. Valitsin väärän puolen ohittaa A, joten palautin Väinön A:lle kun en ehtinyt valssiin. En kyllä tiedä miksi, kun en kisoissa edes vaadi siltä pysäytystä...Ajattelin vain, että saataisiin rata jatkettua sujuvasti loppuun.

Viimeinen rata oli sentään kiva! Siksipä ketutus olikin suuri, kun pyllistelin Valon A:n jälkeiseltä hypyltä putkeen. Miksi sitä ei voi lähteä reippaasti etenemään?! Tosin, kyllä Valon täytyisi katsoa mun ohjausta paremmin noissa putkikohdissa. Nämä syyniin. Hidasti ehkä myös vähän, kun karjaisin, hups.



Väinö pysyi lähdössä, vaikka hikikarpalot valui otsalta lähtöön jättäessä, kun ihan selän takana joku riehutti koiraansa. Onneksi pystyin jättämään niin, ettei nähnyt taakse edes sivusilmällä :P Väinö teki hienon radan aina toiseksi viimeiselle esteelle asti, jolloin unohti mikä on leikkaus. Olin ehkä vähän edellä leikkauksessa, jolloin Väinön pentele kielsi koko esteen ja kiersi sen?! Tästä hylly. Kaikkea sitä sattuukin :P Olishan tuota Väinön kanssa varmaan ehtinyt persjättöönkin, mutta eipä se enää auta pähkäillä. Tuloksena siis komeat 5 hyllyä, wuhuu! :D 

Mut hei, eka kertaa mulle tultiin ihan erikseen sanomaan, että ohjaan niin hienosti ja rauhallisesti :D Siis minä, kömpelyyden multihuipentuma, ja jopa siinä vaiheessa, kun mulla oli joku 4 "kaunista" hyllyä alla :D Kiitos kehuista, vaikka epäilen vieläkin että kehuja oli ehkä likinäköinen ja jo vappusimoissa tai vastaavissa. :) Seuraavat kisat sitten kuun lopussa Tsaulla.


Eilen treenailtiin pinseritreeneissä. Omatoimisesti ei olla ehditty treenailemaan taas yhtään, vaikka aihetta olisi :( Laitoin Valolle pitkästä aikaa etupalkan radan päähän, ja menihän lujaa. Loppusuoralla palkka päähän, kyllähän tuo niin irtoaa, mutta ilman palkkaa on vielä tekemistä suorille irtoamisessa. Toisella radalla hirveän hienoa menoa. Tein nyt lelu kädessä, kylläpä silloin kääntyy siivekkeitä nuollen. Nyt täytyy panostaa Valon käännöksiin ja ohjauksen seuraamiseen.  Pystyin lisäksi tekemään samaa keppikulmaa kuin kisoissa, eli lähetys hypylle ja siitä tiukkaan poispäinkäännökseen tai sylkkäriin, ohjasin molemmilla, ei mitään ongelmaa. 

Väinölle taas lähtötreeniä. Pysyi hienosti, alkaa hiffata. Sain käännettyä pois putkelta leikkaamalla puomin jälkeen, hyvä Väinö. Väinö irtoaa ihan kivasti loppusuorille, tosin eihän se ole yhtä nopea kuin Valo. Sama ajatus pitäisi kuitenkin saada Valonkin päähän. Toisen radan tein Väinölle vain kerran, meinasi hosua alussa, mutta lopulta ei mitään ongelmaa. Ensi viikolla pitää yrittää päästä treenailemaan itsekseenkin.


Väinö

Väinö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti