maanantai 15. huhtikuuta 2013

Väinöstä FI AVA!

Niinpä! :D Aikamoinen viikonloppu. Lauantaina aloitettiin Väinön kanssa HSKH:n kisoissa Henri Luomalan radoilla. Väinö meni vain agiradat. Tavoitteena oli pysyä lähdössä ja osua kontakteille. Huomasin pian, että sain Väinön aika kivaan mielentilaan. Se oli jopa melko rauhallinen. Eka radalla häkellyin sen hienosta lähdöstä niin, että tuli hirveä kiire kutsua se radalle ja mitä teen?? No unohdan radan! Alussa oli kohta, johon olin suunnitellut pyörityksen, siitä hypyn yli ja toiselle hypylle niisto-persjättö. Noh, tohkeissani jätinkin tämän välihypyn pois, ja tein niiston jo sille... Katsoin vaan et mitä ihmettä, miten tuo numerolappu on tällä puolella :D Loppurata tottakai Väinöksi varsin upeaa menoa, että mua harmitti ja haukuin kyllä itseni moneen kertaan.

Ratojen välissä Väinö jopa makoili mahallaan lelu suussa radan reunalla, ja leikki pienen borderi-pullan kanssa. Ennen radalle menoa taas paikallaolo-rutiinit, ja ohhoh, pysyi taas aivan älyttömän hyvin lähdössä! Tällä radalla keppivirhe, avokulmat ei vaan oo Väinön juttu tällä hetkellä. Olin kyllä törkkäämässä mutta en näköjään tarpeeksi, meni 2. väliin. Varmistelin A:ta, jonka kyllä otti hyvin, ja myöhästymisen vuoksi V irtosi väärälle hypylle. Tälläkin radalla kuitenkin erinomaista menoa Väinöltä!! Voi että se oli kiltti!

Ajattelin, että tämä ei kyllä voi jatkua seuraavana päivänä, kun kyseessä pienempi halli ja Valokin mukana. Suunnattiin siis Riman kisoihin Riihimäelle. Ensimmäisen agilityradan tuomaroi ruotsalainen Andreas Silfverberg. Valo aloitti, ja menikin varsin kivasti radan puoliväliin asti. Tai itse asiassa radan jälkeen musta tuntui, että se olin kauhea - ei liikkunut yhtään, kielsi esteitä ja oli tahmea. Videolla se ei näytä niin pahalta kuin tuntui, putken jälkeen hölmö esteen ohitus joka sen tietty olisi pitänyt ottaa, mutta kokematon koira...Lopun kädessä kiinniolot selittyivät näköjään sillä, etten ohjannut :P Rata siis kosahti lopulta putki-puomi -erotteluun, jota Valo ei "ihan" osannut :)


Väinön kanssa ehdin kivasti tehdä vamistelurutiinit alkupeloista huolimatta. Otin taas rauhallisen asenteen ja pidin sen silloinkin, kun V riekkui. Hitsi se pysyi taas hyvin lähdössä, ja muutenkin oli hienosti kuulolla koko radan. Hyvät kontaktit. Sen jälkeen, kun Väinö valitsi puomin ja otti vielä kontaktinkin, olin jo niin tohkeissani että lopun hypyt menivät vähän kaarroksella, mutta nollalla maaliin. Ajattelin että jee, lähempänä SM-kisoja ollaan. Muutaman koiran jälkeen luokka oli ohi, ja kuulutettiin epävirallisia tuloksia. Olin kuulevinani, että ihan kuin kärkeen olisi sanottu Väinö. Menin katsomaan tulostaulua, ja kyllä täytyy sanoa että itku pääsi kun Väinön nimi koristi ylintä riviä. Näytin varmaan tosi fiksulta kun tirskuttelin pitkin pihoja Väinö kainalossa :D En edes ihan heti tajunnut, että Väinöhän lunasti tuolla voitolla SERT:in. Väinöstä tuli siis Suomen agilityvalio. Huh. Tuli sitten tämäkin päivä nähtyä.



Väinölle voitto, SERT, FI AVA
Rasti seinään.
Seuraavat radat tuomaroi Anne Savioja. Hypärille osallistui vain Valo. Edelleen ei minusta kulkenut ihan omaa tahtiaan, mutta meno oli kuitenkin jo parempaa kuin eka radalla. Haki kepit kivasti vauhdista. Keppien jälkeiselle hypylle jäin jumittamaan hetkeksi liian pitkään, ja olin liian lähellä hyppyä. Olin myöhässä seuraavalta hypyltä, mistä 5. Erehdyin taas laskeskelemaan, mikä aika olisi ollut ilman tuota kämmiä, enkä viitsi edes sanoa ääneen mihin se olisi todennäköisesti riittänyt... Yllättävän lujaa Valo sitten taisi mennäkin, kaarroksista huolimatta :P Jos yrittäisi nyt sitten tehdä niitä nolliakin, niin ei tarvitsisi jossitella :D



Viimeinen agirata oli Valon osalta ihan ihme menoa. Tai minun osaltani, ohjasin sitä ihan ihmeellisesti. Kivasti teki A:n ja haki hyvin keppien umpikulman leikaten 90-asteen kulmasta. Noh sitten jätin ohjaamatta päällejuoksuun, ja tuli hypyn ohi. Lopussa vielä oletin omiani, ja jätin ohjaamatta putkeen jolloin juoksi ohi mun perässä. Katsoin videolta, että en ohjannut yhtään! :P Kivasti persjättöön ja hyvä keinu.

Väinöllä taas loistava lähdössäpysyminen, vaikka jätin sen pitkän matkan päähän! Jes. Hyvät kontaktit ja muutenkin ihan hyvää menoa, mutta huomasin, että Väinöllä taisi jo edellinenkin päivä painaa jaloissa. Rata oli vähän ruma, mutta nolla kuitenkin ja palkinnoillekin vielä päästiin, sijoitus 4. Parasta se, että Väinö käyttäytyi ja kuunteli ihan älyttömän nätisti koko päivän!! Kyllähän se siis vähän isotteli muille ja riekkui väinömäiseen tapaansa, mutta hermot pysyivät kuitenkin kurissa ja työskentely oli hienoa! Tämä oli Väinön päivä.



Anne leikittää Väinöä.

Huippu päivä kaikenkaikkiaan. Mietiskelin illalla, että Väinöllä ei itse asiassa ole mennyt yhtään hassummin. Se on kisannut kuudet kisat viime kesän SM:ien jälkeen, joista saldona 2 sertiä, bordereiden minimestaruuksien 2. sija ja FI AVA. Ensimmäisen ja toisen sertin välissä on 6 nollaa, toisen ja kolmannen välissä 3. Ihme kyllä, ei siis lainkaan hassumpi saldo! Ehkei se jouda hyllylle ihan vielä :) 

Ai niin, Valo oli siis kaverin matkassa lauantaina Tallinn Winnerissä, josta ei ollut älyttömiä odotuksia tuomarimuutoksesta johtuen. Valo kuitenkin ihme kyllä päätyi Tanya Ahlman-Stockmarin syynissä PU3-sijalle, ja toi kotiin kauniin kuusenkoristeen - vara-CACIBin :P Olisi saanut olla enemmän luustoa jne, ylläripylläri :) Luonnonlakeja uhmaten Valo on nyt kuitenkin ilmoitettu pariin Suomen näyttelyyn, katsotaan mitä niissä tapahtuu.

2 kommenttia: