perjantai 12. huhtikuuta 2013

Treeniä x 3

Pitkästä aikaa! Koulu -ja työhommat ottivat taas hetkeksi yliotteen, joten vapaatreenailemaan saati kisaamaan ei olla päästy aikoihin, paitsi eilen. Sitä ennen on ollut parit muut treenit.

Viime perjantain MinPin-treenit:

Väinö:

  • Paikallaoloa hetsaten itse, lisäksi apupalkkaaja palloa vinguttamassa/huutamassa/houkuttelemassa - pysyi paikalla yllättävän hyvin.
  • Rataosuus oikein kivasti ja kuuliaisesti
  • Yhdessä harjoituksessa huomasi taas selän taakse menon ja jääräpäisyyden - meni kerran, ja sen jälkeen yritti juosta jatkuvasti väkisin mun läpi kepeille, vaikka tarkoitus oli mennä toiseen käteen keinulle...
Valo:
  • Tuli tosi hyvin A:lle putken sijasta erottelussa, kun ohjasi tiukasti!
  • Hyvä viskileikkaus
  • Kiire tulee! :D Viimeistään nyt alan tajuamaan, että Valo taitaa mennä usein jo ihan ripsakkaa tahtia...
  • Ehdin aika hyvin persjättöön serpentiini-kohdassa, siis niin kauan, kun tajusin että eka hyppy pitikin ohjata takaa. Sen jälkeen teki tiukkaa, kun takaakiertoon koira tuli putkesta tiukasta kulmasta.
  • Leijeröiden keinua etupalkalla, aika hyvä!
Maanantain Niinun treenit (Valo):
  • Alun ensimmäiset 6 estettä menivät ihan super hyvin! Kuusi siksi, että oletin Valon karkaavan putkeen numero 2 jälkeen, ja häkellyin niin että lähdin ohjaamaan seiskaa (puomi) väärältä puolen :D Hyvin mä muistan nää radat.
  • Tuossa alkusuoralla tosiaan 2. hypyn takana oli putki, mutta Valo tuli tosi hyvin liikkeen mukana muurille, ihan turhaan huolehdin! Hypyltä leikkaus putkeen.
  • Putki syötti vähän hypylle, puomille siis piti mennä. Tässäpä sellainen juttu, joka mun pitäisi muistaa: koiraa voi mennä vastaankin! Siis ihan hakemaan sieltä putkensuulta, mieluummin kuin töröttää paikallaan odottamassa. Tähän syyllistyn kyllä aika usein, tämä täytyy nyt yrittää painaa mieleen. Viime kisoissakin tein saman jutun, ja kostautuihan se.
  • Ihan sairaan hyvät puomin kontaktit! Joka toistolla! Juoksi suoraan päähän, ei himmannut!
  • Tosi hyvä pimeän putken haku kaukaa lähetettynä, vaikka pää vielä kääntyi "piiloon".
  • Putken jälkeisen kuvion ohjasin ensin takaakierto-valssina, mutta pyllistelin valssissa ja valui. Niinu sitten kehotti ohjaamaan putken jälkeisen hypyn päällejuoksuna, jarrutin vähän kun Valo tuli putkesta, ja onnistui hienosti.
  • Pituussuuntaiselta hypyltä "väärään" putkenpäähän olkapääkäännöksellä. No, vaati hiukan toistoja. Olin myöhässä, enkä taas osannut rytmittää. Saatiin tämän kuitenkin toimimaan, jee.
  • Putken jälkeen hypyn yli, jonka jälkeen ohjasin 2 seuraavaa hyppyä takaakiertoina. Onnistui, kunhan muistin katsoa koiraan :) Katosi pari kertaa, kun tuli aika haipakkaa putkesta...
  • Keppien jälkeen ohjasin ensin valssilla hypyn niisto-persjättöön, siitä hypylle ja toiselle lähetys. Onnistui, mutta Niinu neuvoi ohjaamaan valssin jälkeen molemmat hypyt päällejuoksuina. Hypyt olivat siis toisiinsa nähden n. 90-asteen kulmassa. Eipä käynyt itsellä mielessä, mutta toimi ihan sairaan hyvin, vaikka toiselta hypyltä puskin vielä koiraa vastaan - Valo hyppäsi hypyn hienosti, vaikka sen ponnistaessa olin jo ohittanut sen tulosuuntaan :) Kyllä se jotain osaa. 
  • A edelleen hyvä!
Valo on kyllä vaan niin <3! Kyllä se tästä, kun vielä hiotaan ja saadaan ohjaus natsaamaan.

Torstain yötreenit:

Eilen olin koko päivän menossa, ja illalla piti vielä ehtiä palauttaa koulutyö ennen puoltayötä. Puolilleöin se menikin, mutta ärsytti koirien pitempiaikainen tekemättömyys niin, että päätin lähteä vielä hallille. Valolle pitkästä aikaa, vasta toista kertaa muutama viikko sitten aloitettua puomiprojektia. Tein äkkinäisiä suunnitelmanmuutoksia kesken treenin, ja näytti ihme kyllä hyvältä, oikein hyvältä. Toivottavasti juttu jatkuu yhtä lupaavasti! Täytyy tosin miettiä, millä tekniikalla lähden jatkamaan, vai jatkanko varioimalla vähän omaa juttua sekaan :D 

Valolle lisäksi vähän takaakiertoja/välistävetoja sekä käännöksiä. Tulin siihen tulokseen, että täytyy palkata sitä nyt enemmän kädestä. Merkkailin muka tiukkoja valsseja, ja sinne hulahti mokoma, jonnekin lähiputkeen. Käsien seuraaminen käännöksissä ei ole tällä hetkellä Valon vahvuuksia, joten nyt palkataan käteen, kun irtoamisessa ei kerta ongelmia ole :D Teki heti niin tiukat siivekkeenkierrot kuin vain mahdollista, ei valunut tai kaarrattanut yhtään. Ohjaaminen vain on niin tarkkaa, liikkeen töksäyttäminen töksäyttää myös Valon liikkeen. Välistävetoihin tuli ongelmitta. Loppuun vähän ärsykekontrollia putki hypyn takana. Meni pari eka kertaa iloisesti putkeen, mutta rupesi sitten toimimaan. 

Väinölle pelkästään kontakteja, putken tai hypyn kautta. Hittolainen, miten se taas irtosi ja liikkui :o Väinöstähän tuntuu löytyvän potkuakin välillä, siis radalla. Muuten siitä ei kyllä ole puutetta. Naksutin nyt ihan nenäkosketuksista sekä puomilla, että A:lla. Teki muka niin nätisti häntä heiluen. Katsotaanpa, mitä se keksii viikonlopun kisoissa... Tänään illalla ottanen sille myös pelkästään kontakteja, Väinö kun kisaa lauantaina ja sunnuntaina. 

Loppuun joitain kuvia pääsiäisen jääseikkailuista.


Valo

Tää on niin Väinöä :D Sutjakan elegantti kansainvälinen muotovalio, eikö se nyt näy päälle??

Väinö <3

Hirviöt

Väinö


Valon kevätloikka

Valo kiitää :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti