tiistai 5. helmikuuta 2013

Rytmitön maanantai

Eilen treenailtiin Niinulla 18 esteen rataa. Eka pätkä siis, Valon kanssa ei tehty enempää :) Alussa oli kuvio, jossa otin Valon viereiseltä esteeltä pakkovalssilla toisen yli. Ja tähän puututtiin heti. Tyypillisesti nimittäin menin valmiiksi tämän "pakkovalssattavan" hypyn taakse lähettämään viereiselle esteelle, jolloin käännös valui pitkäksi. Muttaku muttaku muttaku en taas luottanut omaan ehtimiseeni :D Korjattiin siis niin, että otin Valon vastaan ennen 2. hyppyä, ja käänsin siitä valssiin. Meinasin olla myöhässä, ja silloinkin kun en kovasti ollut, Valo kaarratti vähän edelleen. Sain sitten komennuksen tehdä ihan reipas hidastus hypylle, ja sihahdinkin vahvistukseksi. Kääntyihän se Valo sitten vaikka kuinka hienosti :)

Kolmannen hypyn jälkeen neljäs takaakiertona, siitä suoraan putkeen josta kepeille 90-asteen umpikulmaan. Rintakehä osoitti taas ensin minne sattuu, joten eihän Valo mihinkään kepeille irronnut. Suunta kuntoon 1. keppiä kohden, ja johan lähti sujumaan. Sitten älyttömän hyvät kepit, sivuirtosin ja leijeröin hypyn, ja Valo pysyi kepeillä joka kerta hienosti!! Tosin, täytyy muistaa malttaa odottaa, että se kääntyy 2. väliin ennen kuin lähden kiirehtimään, muuten saattaa vielä hilpaista eka välistä suoraan kolmanteen.

Sitten kohta, jota hinkattiin pisimpään. Kepeiltä siis hypyn ja pituuden kautta pitkittäiselle hypylle, jolta piti tulla takaisinpäin hypylle ja siitä persjätöllä hypyn kautta putkeen. Valo kyllä irtosi tuolle pitkittäis-hypylle hyvin, mutta kaaaaarratti niin, että ajautui väärälle hypylle matkan varrella. Ongelma oli siis mun rytmityksessä, taas. Miten se voikin olla niin vaikeaa?? Valolle sai tehdä ihan kunnon jarrutuksen ennen hyppyä, ja kääntää rintakehä kunnolla tulosuuntaan. Ensin en hidastanut tarpeeksi äkäisesti, mutta kun uskoin, että rytmitettävä on ja tuntuvasti, kohta alkoi sujua.

Niinukin sanoi, että nämä on juttuja, jotka mun tulee ehdottomasti treenata, koska saan niillä paljon aikaa pois. Onhan me tämä jo aloitettukin, jostain syystä tuo rytmittäminen vain on mulle niin vaikeaa. Eipä sitä ole kamalasti Väinön kanssa tarvinut miettiä, mutta Valolla on kyllä vauhtia sen verran enemmän, että rytmitys on ehdoton. Nyt treenaamaan ja vähän äkkiä!

Lopussa vielä kuvio, jossa valssi, käännös hypyllä ja toisen hypyn yli pyörittämällä putkeen. Paitsi että Niinu halusi mun tekevän tuohon pyörityksen sijasta saksalaisen. Teinhän mä, ja vaikeutin vielä lisäämällä perään (tarpeettoman) persjätön :D Eipä siinä, onnistui hyvin, mutta vähän nauratti että mitä siellä aivoissa taas tapahtuu. Niin ja en rytmittänyt tuohon käännökseen, jolloin taas vähän valui.

No, nyt sitten totisesti nuo käännökset ja rytmitys tehotreeniin!! Ollaan sitten iskussa, kun joskus kolmosiin päästään ;D Oispa kiva, kun saisin jonkun henkilökohtaisen rytmitysvalmentajan, kun omat aivot ei riitä. Liekö tämä päättömästi esteeltä toiselle sinkoilu tulee jostain kilpatennisajoilta tai jotain, mut joka tapauksessa aion oppia vielä ohjaamaan! Nih!

Tähän vielä tänään s-postiin ilmaantunut kuva Liettuasta - ainoa, jossa Valo ei näytä ihan hirveän kirahvilta :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti