keskiviikko 29. elokuuta 2012

Saviojan treenit

Tänään treenailtiin taas Annen opissa. Molemmat pojat tekivät kolme erilaista n. 15 esteen pätkää. Ensimmäisen teemana oli takaaleikkaukset. Kolmos-hypylle viskileikkaus, joka sujui Valolta etenkin parin palkkauksen jälkeen mallikkaasti. Muutkin leikkaukset sujuivat hyvin, kun maltoin viedä ohjaukset loppuun. Väinöllä ei ollut leikkauksissa ongelmia.

Toinen rata oli edellinen rata lopusta alkuun. Enemmän humputtelua, mutta taas päästiin tekemään esim. persjättöjä. Ja mikäs niitä tehdessä, Valo kyllä tulee niihin aika hyvin! Oikean mutkaputken pään valinta tuotti alkuun hitusen ongelmia, hyppy kun syötti suoraan väärään päähän. Valolle riitti haltuunotto (nimen huutaminen) ennen hyppyä, Väinölle taas ei :D Lopulta ainoa toimiva ratkaisu Väinölle oli ottaa sen verran etumatkaa, että ehdin valssaamaan ennen putkea. 

Lopun persjättö onnistui sekin hyvin kunhan uskalsin vain mennä, ja etenkin Väinön suhteen olen tähän hirveän tyytyväinen! Se ei pyrkinyt ollenkaan väärälle puolelle vaan tuli persjättöihin hyvin! Se on meille jo paljon se. 

Viimeinen rata oli pujottelu-rata, jossa oli kepit yhteensä kolme kertaa. Hyvin Valo ne haki n. 90-asteen avokulmasta. Keppien jälkeen piti valssata ja ohjata koira kahden rinnakkaisen hypyn kautta,  takana oli mutkaputki. Lähtihän se Valo ensin hakemaan putkea, mutta kun muistin taas aikaisen haltuunoton, jätti putkensuut rauhaan :) Valssilla kepeille, ei ongelmaa. Hypyn takaakiertoon ja avokulmasta kepeille. Taas takaakiertoon ja hypyn jälkeen välistäveto kepeille. Kaikki sujui :) Jossain vaiheessa rataa Valo taisi tosin hakea ylimääräisen hypyn mutta ei se mitään. 

Lopuksi koitettiin vielä alku toiselta puolen ohjaten, eli ikäänkuin leikaten avokulmaan kepeille. Kahden hypyn vauhdeilla ei onnistunut, yhden hypyn vauhdeilla kyllä. Näitä siis treenaamaan! Väinöltä nämä sujuivat kaikki, mutta kyllä sillä taas vähän puhti loppui, tai ainakin väheni. 

Parasta treeneissä oli kuitenkin se, kun otin Valolle puomia ennen treenejä 4 toistoa, samoin kuin treenien jälkeen. KAIKKI toistot onnistuivat tosi hyvin! Tuli vauhdilla puomin ja pysähtyi etutassut kunnolla maassa :))) JES! Jos sama jatkuu, ehkä me kisataan jo ensi kuussa ;) Nämä tein siis kyllä vain vedättämällä, enkä ihan heti lähdekään treenaamaan vaikeampia variaatioita. Valolle näkyy nyt kuitenkin toimivan pelkkä estekäsky ilman erillistä pysäytys-käskyä. Niin hienoa, että edistystä on alkanut näkyä :) Ensi maanantaina ajattelin suunnata Valon kanssa epiksiin katsomaan, miten poika kisaympäristössä toimii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti