perjantai 3. helmikuuta 2012

Timo Liuhdon treenit, omaa treeniä, pinseritreeniä ja Valon kepit!

Väinö oli eilen Timon treeneissä. Olen päättänyt tehdä Väinön kanssa nyt ainakin kevään ajan ihan palikkatreeniä, eli melkeinpä aloitan sen kanssa alusta. Rupean hakemaan sille vauhtia ihan perustreenillä, minkä lisäksi hiotaan kontakteja ja keppejä. Kaikki teknisempi saa omista treeneistä jäädä, teemme vain yksinkertaista juttua runsaalla (etu)palkalla. Väinö tuntuu nyt olevan alimmassa suossaan irtoamisen ja vauhdin suhteen, ja juoksee vain vieressäni, joten jotain on pakko tehdä. Viikonloppuna mennään BATin kisoihin ja ensi viikonloppuna Hyvinkäälle, mutta sen jälkeen pitää katsoa mitä tehdään kisojen suhteen.

Tosiaan, mietin ensin, onko Väinön kanssa nyt järkevää edes käydä ratatreeneissä, mutta päätin kuitenkin jatkaa Liuhdoilla kerran viikossa. Hyvä päätös, eilen oli nimittäin superkivat treenit, taas :) Tykkään kovasti Timon tyylistä ja vinkeitä, sopii meille. Poimin tähän muutamia juttuja:


  • Väinön pitää treenata itsenäisiä keppejä!!! Miten olenkin jättänyt ne (ja kaiken muunkin) niin hunningolle...Radalla siis kohta, jossa koira piti tönäistä muurille ja ottaa siitä takaakiertoon sivusuuntaiselle hypylle. Helpotti huomattavasti, jos kepeiltä pääsi irtoamaan, jottei koira tullut muurin jälkeen suoraan hypyn yli. Saatiin kuitenkin onnistumaan :)
  • Kontaktit meni aika kivasti, pysähtyi A:lle!
  • Kun hektisyys lisääntyy, mun jaakotukset muuttuu huiskauksiksi. Pitää muistaa tehdä huolella.
  • Tehtiin itseasiassa ekaa kertaa ikinä backlapejä. Nämä onnistuivat hyvin!! Todella hyvä vinkki tähän liittyen, pitää lähestyä estettä koiran vierellä. Nyt lähdin jaakotuksesta rynnimään valmiiksi tekemään backlapia, jolloin rytmitys kärsi. Rytmin korjaus sai ohjauksen tuntumaan todella vaivattomalta :)
  • TEIN PERSJÄTTÖJÄ. Meinasin ensin luistaa näistä ja tehdä helpot takaakierto-päällejuoksut, mutta onneksi olen päättänyt, että Väinön seläntaaksemenoajat saa luvan olla ohi, joten lähdin tekemään näitä. Kuvio siis takaakierto hypylle, päällejuoksu-persjättö hypylle ja hypyn jälkeen heti toinen persjättö, josta putkeen. Ensin olin myöhässä ja solmussa, mutta sitten onnistuttiin. Ja tuntuihan se helpolta ja sulavalta! Ehkä me (minä) vielä opitaan nämä :)
Väinö oli todella hyvin kuulolla. Vire nyt tietty tippui, mutta ei se haittaa. Treenit olivat tosi antoisat ja mukavat :)


Tänään käytiin Ojangossa tekemässä Väinön kanssa yksinkertaista treeniä, futis etupalkkana :) Tämä oli vasta toinen (?) kerta, mutta V alkaa jo selvästi kestää pallon jättämistä etupalkaksi. Hyvä! Kontaktit myös olivat tosi hyvät (ei siis karannut edes lelulle). Hyppytekniikka nyt jotenkin kusee, mutta sillekin asialle teen jotain, kunhan käyn Vapun koulutuksessa ensi kuun alussa.

Valo on myös jatkanut helppoa perustreeniä. Sille olen siis tehnyt irtoamista ja yksittäisiä esteitä. Tänään pinseritreeneissä tehtiin valssitreeniä ja hyppy"suoraa" niin, että hypyt olivat vinossa linjassa. Hyvin meni. Valo teki myös tänään eka kertaa keinun ilman avustusta! Vähän ylös se jäi vielä kontaktilla, mutta tärkeintä ettei kavahtanut kolahdusta yhtään :) Myös puomi meni sairaan hyvin ja lujaa!

Ja sitten ehkä paras juttu: Valo Valdemar taisi ajatella, että nimipäivänsä kunniaksi voisi tehdä jotain repäisevää, ja oppi tänään pujottelemaan!! Treenasin sille tänään viidettä kertaa keppejä, ja poika mokoma oppi menemään kaikki 6 keppiä! <3 Enempää siis ei olla vielä yritettykään, mutta selvästi tajusi nyt homman. On se pätevä...Täytyy sanoa, että tällä hetkellä minkä tahansa asian tekeminen Valon kanssa tuntuu niin helpolta ja mukavalta. Se on aivan mun unelma-koira.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti