keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Tuulian treenit

Tänään (tai siis eilen) oli Tuulian treenit. Fiilis oli alunalkaenkin hyvä, kun aurinkokin paisteli niin nätisti ja oli lämmin :) Väinön kanssa aloitettiin tekemällä rata kisanomaisesti läpi. Oikein itsekin ylläytin, miten hyvin ja sujuvasti rata meni, ainoastaan renkaan kanssa oli ongelmia (hyppäsi välistä) ja tokavika esteelle tuli väärälle puolelle (olin liian etäällä edellisestä hypystä), silti sain nakattua yli :D Tämän jälkeen paneuduttiin lähemmin rataan.

Väinö irtosi tänään ihan hitsin hyvin! En muista, milloin sen ohjaaminen olisi tuntunut yhtä vaivattomalta; tosi hyvin lähti hakemaan esteitä matkankin päästä :) Alun hypyissä, pituudessa, pimeässä putkikulmassa ja pakkovalssissa ei siis mitään ongelmaa. Ensimmäinen herpaantuminen tuli välistävedon jälkeen, kun piti ohittaa hyppy ja mennä A:lle. Päästin V:n ensin liian aikaisin irti, jolloin suoritti hypyn matkalla A:lle. Seuraavaksi varmistin liikaa, jolloin aikaa paloi kiinnipitämiseen. Lopulta ohjaus onnistui hyvin, vähällä pidolla ja suorassa linjassa, eikä Väinö vilkaissutkaan hypylle päin.

Seuraava ongelma oli rengas, jolle koira tuli lähettää kauempaa viistosta kulmasta, siitä "takaisinpäin" putkeen. Väinö hyppäsi kerta toisensa jälkeen renkaan välistä :o Kulma ei niin vaikea ollut, etteikö se olisi osannut rengasta hakea kauempaakin. Lopulta Tuulia hoksasi kokeilla kääntää renkaan toisinpäin. Renkaan toisen puolen väli on nimittäin leveämpi kuin toisen, rengas ei siis ole keskellä kehikkoa. Kappas vaan, heti kun lyhempi sivu laitettiin "radan puolelle", renkaassa ei ollut enää mitää ongelmaa, irtosi sille hyvin. HUH. Tämän jälkeen sain Väinön lähetettyä renkaalle kunnolla kauempaa niin, että ehdin valssata suoran putken jälkeen. Pari estettä välissä, ja taas lähetys samaiseen putkeen, jonka jälkeen persjättö ja takaakierto-persjättö hypylle.
Tässäpä toinen ilon aihe: Väinö tuli tänään ihan sairaan hyvin jopa myöhässä oleviin valsseihin, sekä mm. persjättöihin! Ei sillä käynyt mielessäkään hakea väärää puolta, ja koukkasi hyvin valsseihin mukaan, vaikka olisi jo ehtinyt paukkia vähän ohikin! :o Vau! Kaiken kaikkiaan Väinöllä oli ihan tosi hyvä päivä, ja se oli oikein unelma-ohjattava :) Olen superiloinen etenkin irtoamisesta ja valsseihin tulosta! Hyvä V!

Myös Valo pisti parastaan. Tänään tajusin, kuinka nopeasti se oppiikaan. Estehakuisuus oli taas harpannut ison askeleen eteenpäin, kuin myös irtoaminen! Taisi olla vasta eilen kun totesin, ettei se osaa päällejuoksua. No, eipä! Tänään tehtiin alkuun päällejuoksu hypylle muurin takaa, eiliseen erona vain se, että takaakierto puuttui. Valo tuli ihan tosi hyvin päällejuoksuun, jopa niin että odotin sitä toisen, rinnakkaisen hypyn takana. Siitä pimeään putkikulmaan, jonka jälkeen pakkovalssi ja valssi hypyltä toiselle, välistäveto ja hyppy. Vain välistävedon jälkeisen hypyn kanssa oli ensin ongelmia, kun katseli taas vain mun jalkojen liikettä :) Muutaman toiston jälkeen tämäkin sujui mukisematta, Valo-poitsu sai Tuulialtakin roppakaupalla kehuja!

Putkeen Valo irtoaa kyllä tosi tykisti, ja Tuulia sanoi, että eiköhän sama vauhti tule kaikkeen tekemiseen kunhan itsevarmuus omaan osaamiseen kasvaa ;) Valon into on kyllä kasvanut silmissä, ja on hienoa mitä vauhtia se oppii, vain parin omatoimisen treenin jälkeen!

Tauon jälkeen harjoiteltiin Valon kanssa vielä takaaleikkausta. Lähetys putkeen, ja siitä leikkaus hypylle. Tosi hyvin kesti mun painostuksen, ja meni tiukalla käännöksellä lelulle! :) Toinen puoli ei alkuun mennyt niin tiukasti, ja parilla seuraavalla toistolla lähti fiksuna poikana hakemaan lelua siivekkeen toiselta puolelta :D Tajusi kuitenkin pian, ettei palkkaa tule ilman riman ylitystä, ja tämän jälkeen tuli upeasti leikkaukseen myös toiselle puolelle.

Ylipäänsä nämä treenit olivat ihan super kivat ja onnistuneet, ilmeisesti Valonkin mielestä, kun ei olisi millään suostunut lähtemään kentältä pois. Kyllä nyt voi lähteä hyvillä mielin Ouluun kisaamaan! :) Lähden siis viikonlopuksi käymään kotikonnuilla, ja tokihan kisamahdollisuus sielläpäin pitää samalla hyödyntää ;) Huomenna on vielä pinseritreenit, ja sitten pääsee Valokin tutustumaan Pohojosen elämään.

Kurainen Valo 7,5 kk.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti