maanantai 19. joulukuuta 2016

Jallan käännöksiä ja putkia

Tänään päästiin taas hallille ja tehtiin eka kertaa vähän vauhdikkaampaa kuviota käännöksillä. Lähetin putkesta hypylle ja takaisin putkeen, liike- ja ohjaushäiriötäkin vähän mukana. Hyvin meni, ensi kerralla ehkä voidaan jo tehdä useampi kierros kerralla. Jatkoin myös käskyä ja käsiohjausta kauemman putkenpään valintaan, tätä myös muiden esteiden kautta ja sekin sujui ongelmitta. Lisäksi eka kertaa käteen tuloa niin, että koiran piti juosta ihan putken suun ohitse. Ei yhtäkään virhettä, vau. Ilmeisesti putkikäsky ja käteen tulo ovat jo aika selkeitä vihjeitä Jallalle. Lopuksi naksuttelin vähän keinun paukutusta, hyvin hakeutuu Jalla 4on asentoon mun sijainnista riippumatta. Älyttömän mukava oli taas touhuta, kun tuntuu että tytteli toimii kuin ajatus. <3



5 kommenttia:

  1. Ihan huippuhienot käännöskäskyt Jallalla! Ootko aloittanut niiden opettamisen jonkun asian kiertämisellä ja siihen liittänyt käskyn? Kun tämä onnistuu, niin sitten menty hypylle? Tajusiko pian, että sama asia myös hypyllä? Ja ilmeisesti käytössä myös esim. suoran putken jälkeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kajsa, pikkuhiljaa ne sieltä näköjään tulee! :) Käskyt on tosiaan opetettu täysin sheippaamalla, ensin tötsän (tai oikeastaan kissanruokapurkin :D ) ympäri. Ensin toinen, sitten toinen suunta ja sen jälkeen käskyjen erottelu, kaikki eri kulmat ja häiriöt. Sen jälkeen siirryttiin siivekkeille, ja Jalla tajusi heti, että sama asia kyseessä. Ja joo, tarkoituksena yhdistää myös putkelle ja kontakteille tiukkoihin käännöksiin. Putkella tajusikin heti, ja puomia nyt ei ole vielä tehty ollenkaan mutta toivon liittämisen onnistuvan aikanaan hyvin myös siihen. :)

      Poista
    2. Ai niin, voin myös suositella Eläinkoulutus Satu Siltasta, ollaan saatu häneltä hyvät vinkit käännöksien treenailuun.

      Poista
    3. Kiitos paljon :)! Harvemmin oon nähnyt, että koira erottelee käskyt oikeasti noin hienosti 👍.

      Poista
    4. Kiitos. :) Päätin ennen koko projektin aloittamista, että teen käskyistä täysin itsenäiset ja kaikessa muussa on edetty sen mukaan eli ohjaukset ja muu tulee kuvioihin vasta kun käskyjen itsenäisyys miellyttää :D Eipä tässä ole kiirettä. On myös kiva kokeilla ja treenata itsellekin uusia asioita.

      Poista