perjantai 16. joulukuuta 2016

Hyllyjä ja käännöskäskyjä

En päässyt itsenäisyyspäivän kisoihin, koska olin flunssassa. Lauantaina kuitenkin lähdettiin aikalailla suoraan kahden viikon kotona makoilun jälkeen Lietoon kisoihin. Tällä kertaa ei mennyt "ihan" putkeen. Eka radalle tuli aika kiire kun lähdössä oli aamulla vähän mutkia matkassa. Pari löysäilykohtaa tuli, Valo ei tullut välistävetoon ja juoksi yhden hypyn ohi. Toinen rata alkoi tosi hyvin, ja sain ohitettua kohdan, jossa monet koirat ampuivat putkeen. Valo sitten kuitenkin bongasi putken toisen pään, ja ampui sinne keppien sijaan, vaikka kepit olivat 20 cm päässä nenästä ja hoin käskyä. Sylikyydillä ulos.

Kolmannella radalla otti ensin puomivitosen, ja sitten joku hyppy meni väärinpäin. Kuitenkin yksi hieno putken ohitus vaikeassa kohdassa. Viimeisellä radalla oli vaikeahko putken ohitus kohta, enkä halunnut alkaa siihen vääntämään mitään vastakäännöksiä, jossa olisin jäänyt jälkeen, vaan päätin luottaa aikaisin aloitettuun ohituskäskyyn. No ei toiminut, ampui putkeen, oli pakko ottaa Valo radalta pois.

Mua harmittaa antaa sille rankkua katkaisemalla suoritus, mutta tässä tapauksessa on vain pakko keskeyttää toiminta, muuten putkiin sinkoilu äityy Valolla ihan mahdottomaksi. Käsky on sille treeneissä aivan selkeä, nyt korvat täytyy muistuttaa mieleen vielä kisoissa ja se ei onnistu, jos koira pääsee aina huitelemaan omiaan karkailuista huolimatta. Puomi on myös nyt jostain syystä ihan kuraa, joten tehotreeniä myös siihen luvassa.

Menin kaverilleni Turkuun yöksi, ja Valo sekä mukana ollut Jalla pääsivät touhuamaan Loop-pennun kanssa. Seuraavana päivänä käytiin vielä lenkillä kauniissa auringonpaisteessa, ennen kuin ajelin kotiin.

Jalla. Kuva: Juulia Savolainen

Valo. Kuva: Juulia Savolainen

Valo. Kuva: Juulia Savolainen
Flunssan aikana oli hyvää aikaa puuhailla koirien kanssa kotona. Opetin Jallalle kaikenlaista uutta. Se on aika uskomaton tyttö kyllä. Opetin sille mm. hetkessä podin kippauksen ja sen päällä tasapainoilun (oli tarkoitus opettaa jotain ihan muuta), ja jalkojen venytyksen makuulla, mikä tapahtuu potkaisten takajalat voimalla taakse :D  Lisäksi Jalla opetteli tankotanssin alkeita...
Käännöskäskyt on myös ottaneet aimoharppauksen eteenpäin. Olen tehnyt nyt pari kertaa putken kautta, ja erottelu on onnistunut 100%. Eka videolla suoralla lähestymisellä putki takana häiriönä, toisella videolla lähestyminen sivulta. Eilen ajattelin myös aloitella käännösten liittämisen putkelle, mutta Jalla osasikin ne ensimmäisestä toistosta lähtien. No, aina parempi, päästään heti vaikeuttamaan. Kohta voin varmaan ottaa käännöksiin mukaan ohjaushäiriötä ja lisää esteitä. Ja sitten voidaankin alkaa pikku hiljaa tekeen aksaa! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti