maanantai 20. kesäkuuta 2016

SM 2016 Nastolassa

Tämän vuoden SM-kisat vietettiin Nastolassa. Yövyin Nooran luona Heinolassa, jonne pyyhälsinkin jo perjantaina, vaikka en osallistunut iltakisoihin. Käytiin pykäämässä heti aamupäivällä teltta pystyyn, ja teltta osoittautuikin turvapaikaksi sateisena viikonloppuna. 

Hotti-pappa testasi numeroliiviä mun puolesta
Valo aloitti urakkansa lauantai-aamuna HSKH:n joukkueen ensimmäisenä koirakkona. Yritin polven kunnon takia välttää valsseja kun pelkäsin että jään paikoilleni niitä tehdessä, ja valitsin viimeisen putken jälkeen riskillä persjätön, vaikka tiesin ettei se käännä koiraa tarpeeksi. Olihan se ohjaus sitten myöhässä, jolloin Valo tuli väärälle puolelle ja hukkasin sen tyystin hetkeksi. Uskomatonta kyllä, Valo jäi odottamaan lisäkoordinaatteja, ja sain kohdan vielä puskettua virheettä läpi. Vaikka aikaa paloi lähes täyspysähdykseen aika lailla, petasimme kuitenkin joukkueen seuraavalle koirakolle sijan 5./77.

Ankkuriosuudelle startattiin sijalta 8, mutta joukkueestamme vain kolmas koirakko Riikka ja Säde tekivät lopulta lisäksemme nollan tai tuloksen joten tällä kertaa ei sijoitusta, mutta hauskaa oli ja joukkue tsemppasi hienosti. HSKH:n maksijoukkue sentään sai hopeaa, onnea! :)


Sunnuntaina startattiin Lee Gibsonin karsintaradalle kolmannessa ryhmässä. Pidin rataa meille haastavana tyrkyllä olevien putkien takia. Olen tainnut mainita, että putket on nyt kutsuneet Valoa turhan vahvasti. Rata sujui kuitenkin ihan kivasti aina esteelle nro 17, jolla olin myöhässä ja Valo lähti 18 sijasta hakemaan estettä 19. Oli jo ponnistamassa väärälle hypylle, mutta ihme kyllä Valo oli taas niin kiltti ja tuli takaisin kuin karjuin. Näin pääsimme ensimmäistä kertaa SM-finaaliradalle. Vaikka mielestäni meno tuntui tahmealta vesisateessa ja lammessa juostessa, aika oli kuitenkin valumisesta huolimatta varsin hyvä ja tuolla radalla olimme yhdeksänsiä.

Iltapäivällä sitten aurinkokin oli tullut esiin kun starttasimme Kari Jalosen finaaliradalle. Fiilis oli mulla älyttömän hyvä ja jännityskin vain mukavasti kihelmöi. Olin päättänyt, että mitään ei varmistella vaan vedetään kaikki tai ei mitään -asenteella. Valo oli ihan liekeissä, taisi sekin aistia jännityksen. Valitettavasti Valo otti A:lta kontaktivirheen, ja tiputti vielä muurin palikankin joten radalta lopulta 10. Noita kontaktivirheitä on tullut lähiaikoina todella vähän, edellinen vähintään puoli vuotta sitten, mutta milloinpa se sitten tulisi ellei SM-radalla :D Olin päättänyt luottaa Valon kontakteihin, enkä jäänyt vahtimaan pysähdystä. Muurin palikoita taas Valo ei ole tainnut tiputtaa ikinä, joten olihan nuo virheet vähän harmillisia mutta tällaista tää on.

Aika oli kuitenkin tuolla radalla hyvä, neljänneksi nopein! Kakkosesta jäätiin 0,34 s ja voittajasta 0,75, joten kyllähän mä olen aivan äärettömän tyytyväinen. Ei juurikaan edes harmittanut radan jälkeen, oli vain niin saakelin siistiä tehdä rataa Valon kanssa ja mennä niin täysiä kuin mahdollista. Ja olihan tämä nyt tällä valmistautumisella ja kunnolla ihan yläkanttiin vedetty suoritus. Lopullinen sijoitus oli siis 26./272. Vähän meinasin jäädä paikoilleni viimeisen putken jälkeen ja Valo ehti jarruttaa ennen takaakiertoon lähetystä, ja lopussa tuli kaarrosta valssissa mutta muuten rata meni linjoiltaan aika nappiin.


Päällimmäiseksi jäi siis mielettömän hyvä fiilis ja onni tuosta koirasta. Tekemisessä on vielä puutteita, mutta kivaa oli saada välähdyksiä onnistumisista ja siitä mihin ne voivat riittää. Nyt on hyvä fiilis lähteä karsintoihin jatkamaan siitä mihin jäätiin. Tämän kauden odotukset tulostasosta on joka tapauksessa ylitetty roimasti, joten kaikki mitä mahdollisesti seuraa tämän jälkeen on vain plussaa. Oli kyllä mukava viikonloppu.

Jalla puolestaan osallistui lauantaina Nooran kanssa Nuori border -päivään Tampereella, eli nuorien bordereiden epäviralliseen näyttelyyn. Jallalle ei omassa luokassaan menestystä tullut, mutta Jalla oli hienosti mukana Villin jälkeläisluokassa, joka oli BIS, ja kasvattajaluokassa, joka samoin oli ROP! Mainio päivä Nooralle! 

sukukokous :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti