maanantai 13. kesäkuuta 2016

Fidaria ja huoltoa

Tällä viikolla käytiin pari kertaa treenaamassa, ensin taas putken ohituksia ja toisella kerralla kontaktit läpi. Putken ohituksista sujui nyt vaikeatkin versiot. Viikonlopun ratatreenissä kuitenkin huomasin, että on se putkiin lähtö vielä aika herkässä. SM:ssa täytyy tosissaan ottaa huomioon kaikki putket, jotka ovat vähänkään lähettyvillä... Nyt esim. lähti takaakiertoon lähettäessä takana siintävään putkeen, mitä en osannut ottaa huomioon, ja hulahti myös yhdestä valssista läpi putkeen.

Kontaktitreenit menivät ok, kontaktien osalta. Nyt vaan pitäisi viimeistään muistaa, että Valon treenatessa kentältä pitää eliminoida kaikki maksiesteet pois. Tein siis keinua, kun Valo kävi keinulta lähtiessä hyppäämässä kauempana hyvin väljästi asetellun maksi-pituuden, kompastui viimeiseen palikkaan ja heitti kuperkeikan. Ei näyttänyt, että olisi käynyt kuinkaan, mutta treenit loppuivat arvatenkin siihen. Valohan saattaa siis hypätä maksikorkeudella olevia hyppyjäkin jos sattuvat eteen, joten kyllä mun pitäisi jo tietää että muut kuin treenattavat esteet pitäisi kentältä ottaa pois tai vähintään laskea korkeudet. No hyvä muistutus taas siitä. 

Väinö oli mukana ja leikki Ilen kanssa viereisellä kentällä, ja Jallakin pääsi leikkimään kentälle :)

Lauantaina mulle tarjottiin puoli-ilmaista äkkilähtöä Fit Dog -leirille Jouni Oreniuksen ja Isabelle Emanuelssonin treeniin, ja koska Valo vaikutti olevan ok, päätin lähteä vetämään viimeistelytreenit. Jounin treeni olikin ok, ja kellotellessa taas varmistui että yleensä Valolle on nopeampi ratkaisu vetää pitempää kautta suoremmin kuin lyhempää täyskäännöksellä. Oma rytmi oli kyllä aika hakusessa. Mulla on ollut lähiaikoina leikattu polvi tosi kipeä, tai oikeastaan koko vasen puoli kropasta, kun en ole käynyt hoidattamassa itseäni lähes puoleen vuoteen. Nyt en enää ehdi ennen SM-kisoja, mutta olisi kyllä ihan pakko käydä laittamassa ruoto suoraksi, kun virheasennosta johtuvat jutut näkyy kyllä jo liikkeessäkin.

Treenilistalle Jounin treenistä japanilaiset välistäveto (tai takaatyöntö) suorilla. En meinannut ensin saada rytmistä kiinni, mutta hyvin ne jo lopuksi sujuivat. Treeni oli kyllä mun makuun liian pitkä oman ja koiran jaksamisen kannalta, olisi parempi jakaa noin pitkä pätkä kahteen osaan mutta vissiin aikataulut puskivat vähän päälle. Kiva rata kuitenkin.

Isabellen treenistä jäikin sitten vähän kurjempi fiilis. Jäätiin hinkkaamaan vippausta, aivan liian pitkäksi aikaa. Mun olisi pitänyt osata sanoa, että siirrytään eteenpäin. Valo siis kääntyi yhdessä vippauskohdassa väärään suuntaan ja kun se pari kertaa pääsee kohdan väärin tekemään, sitä on ihan hyödytöntä samassa sessiossa hinkata kun jää sellaiseen luuppiin. Sitten kun aloitettiin vippauksen opettelu alkeista palkkaamalla esteen eteen suoraan tulosta, mun hermot ei meinanneet oikein kestää. 

Lopulta vaihdettiin ohjaus valssiin ja jatkettiin rataa, mutta mulla oli fiilis niin kadonnut noihin peräkkäisiin epäonnistumisiin, että koko lopputreeni tuntui menevän ihan harakoille. Päällimmäiseksi jäi siis sellainen olo, ettei osata mitään, joten olis kannattanut jättää ohjatut ratatreenit vain välistä ja lähteä arvokisoihin viime kisojen hyvällä fiiliksellä. :D Isabelle oli siis tosi mukava eikä koulutuksessa vikaa, mutta mä en usein kestä itse yhden kohdan hinkkaamista varsinkaan kun edistystä ei siinä hetkessä tapahdu. Olin vielä niin huonolla energialla, kun treeniin tuli niin äkkilähtö etten ehtinyt syömään koko päivänä, että ei se ainakaan auttanut asiaa. Ei sen aina tarvitse olla iso asia, että fiilis kuolee ja treeni menee pilalle. No, tämä on taas itselle kehitettävä asia, itsestähän se on kiinni. Koiralla kyllä on hermot kohdallaan, mutta itse en taida olla sen suhteen vielä ihan jalostuskelpoinen yksilö. :)

Toisessa kohdassa radalla vippauksessa ei sitten ollut mitään ongelmaa. Laitetaan sekin nyt kuitenkin sinne treenilistalle...

Vähän katsoin Valon liikkumista niin että näytti minusta hieman jäykältä ja tuo vasuriin kääntyminenkin hiukan työläältä. Tänään Valolla oli sitten osteopatia Mankisen Johannalla, ja olihan tuolla oikealla puolella yhdessä kohdassa kireyttä ja vasemmalla SI-alueella vähän laiteltavaa. Joten ei ehkä kumpikaan oltu viikonlopun treeneissä ihan parhaimmillamme. Ei mitään suurta remppaa onneksi kuitenkaan.

Näillä eväin sitten lähdetään SM-kisoihin. Lauantaina vuorossa joukkuekisa, jossa siis edustamme HSKH:ta ja startataan ensimmäisenä koirakkona, ja sunnuntaina on yksilökisan vuoro. Tsemppiä ja iloista mieltä kaikille SM-kisoihin! Muistetaan olla onnellisia mahdollisuudesta kisata näiden parhaiden kamujemme kanssa :)

Jalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti