torstai 17. syyskuuta 2015

Muutamat syyskuun treenit

Iina tuurasi Jennaa 1.9. treeneissä. Testasin pari kohtaa parilla eri tavalla. Alun persjättösuoran jälkeen tein pitempää reittiä japanilaisella (joka vähän valui) ja valssilla, koska näin tuli vähän parempi linja kepeille ja pyöritys on Valolle yleensä hidas vaihtoehto. Kellotettaessa pitempi reitti olikin nopeampi.

Keppien jälkeen esteelle 12 sekä lyhempi että pitempi reitti onnistuivat ihan hyvin. Pitempää reittiä ohjatessa piti vähän jarruttaa ja merkata hyppy hyvin ettei käännös valuisi. Ajallista eroa ei tainnut juurikaan olla, pitempi reitti ehkä hitusen nopeampi. Esteen 14 halusin ohjata vasemmalta saksalaisella, koska linja esteelle 15 oli näin parempi.

A:n jälkeen Valolla ei ollut aikomustakaan tulla välistävetoon, kun jäin ohjaamaan kauempaa. Nuo jyrkän linjan lähestymiset ovat Valolle kyllä pahoja. Välistäveto täytyy mennä tekemään esteelle. Toisaalta peruuttamalla välistävedot onnistuivat kyllä sujuvasti. Nämä treeniin.

Lopputreeneistä Valo tuli kylki edellä putkesta ulos. Onneksi oli videolla, jalat eivät näyttäneet vääntyvän mutta käänsi itsensä vähän huonosti liikkeelle. Mielestäni mitään jumia ei kaatumisesta kuitenkaan aiheutunut, vaikka piirinmestisten rimojen tiputtelu edelleen vähän ihmetyttää.


Iina oli tuuraamassa myös seuraavalla viikolla. Tein alkuun sylkkärin joka onnistui varsin kivasti, mutta kun pitikin tehdä sylkkäri kauempana esteestä, alkoi ongelmat - Valo hyppäsi hypyn väärään suuntaan jatkuvasti. Olin ihan tosi väsynyt, ja mulla alkoi mennä jankkaamiseen hermot. Siirryttiin eteenpäin, mutta heti kun tuli jotain ongelmaa radalla, mun ketutuskäyrä nousi tasaisesti ylöspäin. En ole aikoihin hermostunut treeneissä noin pahasti, mutta lopulta tuntui että oikeasti nousee savu korvista ja teki mieli heitellä esteet ikkunoista läpi :D 

Katsottiin parhaaksi pitää tauko. Kävin vähän kävelemässä ja kiukku laukesi lopulta siihen, kun halliin tullessa toinenkin normaalisti niin rauhallinen ryhmäläinen huusi perkelettä radalla :D Oli pakko vain nauraa, että onpa hyvä treenipäivä. Mentiin vielä Valon kanssa tekemään rataa alusta, ja saatiinkin iloisesti tehtyä rata yhden kiellon kera loppuun. Pitäisi aina muistaa pitää heti tauko, jos alkaa kiukuttaa. Mulla ainakin väsymys vetää mielentilan äkkiä vahvasti miinukselle vastoinkäymisten kasaantuessa. Mukavaa kuitenkin, että pääsin fiiliksestä äkkiä pois ettei ainakaan Valo joutunut kestämään koko treenejä kiukkuista ohjaajaa.

Tänä tiistaina Jennan treenit menivät varsin kivasti, vaikkakin huomaa että kovasta vauhdista kauempaa lähetettynä Valon vanhat vinkeet tulevat vielä pintaan ja kaahottaa tietynlaisissa kohdissa liikaa. Huomasin kuitenkin, että ennakkopeloista huolimatta ihan hyvin ehdin ohjaamaan esimerkiksi tilanteessa, jossa oli pakko tehdä flippi lähellä estettä ja juosta suoran putken päähän hypylle. Jos ei koira itsestään käänny tiukasti noissa kohdissa, niin pakkohan se vain on mennä kääntämään ja juosta lujempaa :D Seuraavan koiran treenilistalla on kyllä kuitenkin tiukat käännökset ja juoksarit. Piste.

Liikkuvat vastakäännökset oli myös pop. Vaikka mä en usein haluaisi vastakäännöksiä niin tehdä varsinkaan loivempiin kohtiin, kylmä fakta on se, että joissain kohdissa ne vaan on Valolle lähes pakollisia. Nyt kun käänsin ensin vain rytmityksellä ja vekillä Valon muurilta kepeille kun välissä oli ansahyppy, se joutui katsomaan mua ja vähän arpomaan että minne minne minne. Liikkuvalla vastakäännöksellä eteni viivasuorasti kepeille ansahypyn blokaten. 

Keppien toisella puolella olevaan putkeen heitto kepeiltä onnistui hyvin sylkkärillä. Pitää vaan tosiaan muistaa vastaavissa kohdissa käyttää nimenomaan sylkkäriä, eikä poispäinkäännöstä joka epäonnistuu ainakin mulla helpommin. Putkiansakin ohitettiin taas hienosti, loppuun tehtiin rata nollana ja muutenkin treenit sujuivat kivasti pientä valumista lukuun ottamatta.

Väinön kevyttä vihjailua, että nyt vois olla hyvä hetki leikkiä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti