maanantai 13. huhtikuuta 2015

Valon raiteillapysymistreeni ja Väinön hoitopäivä

Viime tiistaina tehiksessä Jenna oli tehnyt hyppyradan, jolla päästiin testaamaan raiteilla pysymistä - oli hämyhyppyä ja väärää putkenpäätä. Voi Valtsua. Heti eka vedon jälkeen Jenna sanoi, että se ei ole vielä koskaan vetänyt noin hyvillä linjoilla. Teki erinomaiset käännökset. Tuli ohjauksiin. Ei sukeltanut putkiin silloin kun ei pitänyt. Valo teki niin hyvää työtä näissä treeneissä, että mulla tuli vähän siitä johtuvia ohjausmokia. Sain sen esim. kieltämään hypylle, kun vanhaan malliin juoksin kädet ojossa roiskimaan, ja Valo ei enää sinkoakaan käsistä noin vain. Nyt piti jopa astua vähän sen linjalle putken jälkeen. Eniten naurettiin kuitenkin sille, että liian vahvalla putkijarrulla Valo TULI PUTKESTA ULOS kun oli jo mennyt sinne sisään. Eipä noille voi kuin nauraa tämän koiran tapauksessa. :)

Nyt piti jo puhua siitä, että ohjaustyyliä pitää päivittää kun koira liikkuu nyt erilailla. Nyt oli siis jo extra-kiltti. Jenna tuumasi, että kisoissa isommassa vireessä saattais olla nyt aika hyvässä balanssissa. En tiedä, mutta toivon kovasti että meillä alkaisi nyt viimein yhteistyö pelaamaan kunnolla. :) Jännittävää! Toki on paljon asioita, jotka pitää vielä saada kuntoon mutta jos pohja alkaisi nyt toimia, olis kyllä ihan mahtavaa. 

Treenit meni siis todella hyvin, mutta kotiläksyjäkin saatiin. Tehtiin yhtä meille räätälöityä harjoitusta hyvä tovi: putkesta eteen irtoamista/jarrulla kääntymistä. Haastavan hommasta teki se, kun Jenna meni palkan kanssa hypyn taakse. Vahvankin putkijarrun kanssa jouduin tekemään ehkä 4 toistoa, ennen kuin Valo uskoi että lelua ei heru jos putkesta ei käännytä. Tätä erottelua hinkattiin siis jonkun aikaa ja alkoihan se mennä tajuntaan. Treenin alle nyt siis eteen irtoamiset (loppusuora, putken jälkeen) ja vastapainoksi kääntymiset samoista tilanteista. 

Samantyylistä juttua treenattiin myös rinnakkaisilla putkilla, joissa jarrusta piti kääntyä takaisin viereiselle putkelle, eli 3 putkea peräkkäin samasta päästä sisään. Valoa huvitti pari kertaa rallattaa suoraan ulostulosta nenun edessä odottavaan päähän. Näissä Valolle ehdottomasti askel "takaisinpäin" putkeenvientiä tehostamaan. Ei peruuttamista sivuun, ei paikallaan pyllistelyä. Putkista käännökset siis treenilistalle, niissäkin on seurattava ohjausta.

Väinö pääsi keskiviikkona Johannan osteopatiakäsittelyyn. Ensin ei taas pitkään toviin rauhoittunut millään ja hoitaminen oli vaikeaa, mutta aivan yllättäen hellitti, lopetti venkoilun ja läähätyksen ja makoili loppu ajan silmät kiinni hoidettaessa. Onneksi! Ihan ihme touhua olleet pari viime hoitokertaa. Väinöllä oli vieläkin vasemmalla puolen lantiossa jumia, Si-nivel vinksallaan, samoin kaularangassa. Oli kuitenkin heti hoidon jälkeen paljon paremman oloinen ja seisoikin jo silmin nähden ryhdikkäämmin. Jospa se nyt siitä. Muuten, Väinö on vastannut aika hyvin jo ihan muutamaan kunnon remmikävelytreeniin, joita on käyty ihan kaksistaan tekemässä. Katsotaas, mitä tästä tulee. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti