lauantai 20. joulukuuta 2014

Tokoa, tehistreeniä ja boxia

Tokosta on tullut vähemmän turinoitua, mutta ollaan me niissäkin treeneissä käyty. Täytyy kylläkin myöntää jotta omitoimitreenailu on ollut hyvin vähäistä, niin kuin kaikki muukin normaali elämä kuten on tullut varmaan pariin otteeseen mainittua. Nyt mulla on kuitenkin koulusta paperit takataskussa ja ainakin hetkosen ois aikaa taas hukattavaksi kivempiin asioihin! :D Jospa joululomalla sitten tokoiltaisiin enemmän kun aksa on tauolla.

Viime tokotreeneissä tehtiin ruutua, joka on ihan hyvällä alulla. Mulla vaan jäi kaikki tarvikkeet (kuten treenitasku ja kaulapanta) taas kotiin ja päälle sattui vanha fleecekin, oli siinä itse kullakin naurussa pitelemistä kun puoli kiloa naudan kieltä kaubamajan muovipussissa lenteli taskun reiästä pitkin kenttää mun juostessa Valon perässä ruutuun ja kun taluttelin Valoa remmistä tehdyssä hirttosilmukassa. Totista tää meidän tokoilu. Niin ja ne kielet pysyi siellä pussin sisässä, jos joku nyt huolestui tokokentän maton puolesta. Puhuttiin myös tunnarista ja ajattelin josko hyödyntäisin joululoman mahdollisen lumiympäristön sen aloitteluun. 

Paikkamakuu on Valolla jo yllättävän hyvä. Yllättävän siksi, että on treenattu sitä tasan sen verran mitä tuolla ryhmätreeneissä on tehty, eli aika vähän. Nyt kävin monta kertaa piilossa, heitin lelua nokan eteen ja Jenni teki luoksetuloa ja muuta häikkää omalla koirallaan Valon nenun edessä, ja meni varsin mallikkaasti silti. Vaikka kehnosti olen tokoon panostanut toistaiseksi, hain silti treenipaikkaa keväälle. Onhan se mukavaa touhua kuitenkin, pitäisi vaan saada kunnolla inspiroiduttua. Luulen että mua motivois huomattavasti, jos päästäisiin joskus kokeisiin asti.

Liukan Villen tehistreeneissä oli taas mukavaa. Ville on teetättänyt meillä nämä pari kertaa lihaskuntoa ratatreenin ohella. Viime tiistaina tuli pari hyvää rytmitysjuttua radalla. Mua hämmästytti kuinka hyvin Valo tuli välistävetoon kovasta vauhdista pelkästään sillä, että pysäytin liikettä ja kutsuin. Näitä pitää testailla lisää. Tuli tässä tilaisuus treenailla ohjatusti vielä kerran ennen joulutaukoa, joten ilmoitin äsken Valon vielä huomiselle Villen koulutukseen. Me ollaan muuten nyt toistaiseksi huipputehiksessä yhden huippiskoiran jäädessä äitiyslomalle. Ihan kivaa vaihtelua.

Boxia on tehty nyt pari kertaa lisää ja näyttäis, että plussan puolella mennään :) Muita virheitä ei ole tullut oikeastaan yhtään kuin jokunen hipaisu takakeppiin. Hidastuksesta katsoin että Valo loikkaa ihan oikein boxiin, mutta loikka ei meinaa mahtua boxin sisään jolloin takajalat hipaisee boxin takareunaa. Etujalat siis osuvat yleensä paljon edemmäs (tai taaemmas?) kuin takajalat, mutta en mä oikein tiedä miten tuollainen jänis voisi tuosta vauhdista loikan muutoin tehdä. Tulee meinaan melko lujaa. Joten kaipa se on ihan ok. Kertokoon ken tietää. Boxia on tehty putkesta vauhtia ottaen gridinä, olen myös lisännyt omaa liikettä ja ohjauksia sekä boxista sivuun kääntymistä. Vaikka lisäsin nämä kaikki takaisin parissa treenissä, toistot on silti olleet hyviä. Jos treenit jatkuu yhtä hyvinä, voi olla että muutaman treenin jälkeen alan kattelemaan jo A:lle siirtämistä.

<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti