tiistai 9. joulukuuta 2014

Tuplaa pukkaa tulemahan

Itsenäisyyspäivänä kisailtiin Vuokkosilla muutama startti, JAU:n kisoissa tuomarina Anne Savioja. Annella oli kivat radat, ei kovin pahoja putkiansoja tällä kertaa :D Eka radalla A mentiin kahteen kertaan. Valo ottaa sen nyt hyvin kuuliaisesti mutta hiiiitaaassstiii.... Hiippailee ja himmaa. Näihin suorituksiin paloi rutosti aikaa, mutta muuten rata oli jopa ihan mallikas ja nolla napsahti. Valitettavasti tätä rataa ei ole nauhalla kuvausteknisistä syistä. :) Valo ei kuitenkaan jäänyt juoksukontaktisten kärjestä kuin n. 1,5 sekuntia joten meni itseasiassa ihan hyvää vauhtia. Sijoitus 4.

Toisella agiradalla alkurata meni taas varsin hyvin, Valo haki hienosti pujottelun 90-avokulmaan leikaten ja pysyi kepeillä kun sivuirtosin parin esteen päähän. Mulla on hyvin muistissa muutamat hulakasti suoritetut keinut, ja nytpä totesin Valolle vähän turhankin tomerasti että keinulla pysytään. Raasu näytti herkän puolensa ja löi liinat kiinni välittömästi keinun puolivälissä, siitä hipsutti sitten kauniisti päähän. Voi mua, voi Valde-parkaa. Pitäisi löytää se tasapaino tähän hommaan. Noh sitten loppuradalla kopsahti uusien kenkien kärki nurmeen, tasapaino oli hetken hakusessa ja rytmi hukkui. Valo pääsi lipsahtamaan hypyltä pitkäksi, jouduin jäädä noukkimaan enkä ehtinyt valssiin. Jollain ilveellä ja kiljunnan säestämänä sain Valon kuitenkin survottua leikkaamalla putkeen ja tehtiin toinen nolla. Hetkonen, tuli siis tehtailtua puuttuva tupla! Kaikesta radalla tapahtuneesta huolimatta Valo oli tälläkin radalla jopa neljäs. 

Hypäri oli kiva. Valitettavasti vaan tällä radalla putken houkutus sitten osoittautui liian voimakkaaksi. Valo lähti hakemaan niisto-persjätön jälkeen mun selän takaa putkea ja ajautui väärälle puolelle. Ei sitten ihme kyllä mennyt sinne putkeensa kun pysähdyin, jotain sekin. Vaadin hypyn kautta uudestaan, mutta noukki vielä ylimääräisen hypyn välistä. Nyt kun olen päättänyt, ettei se SAA kaahottaa omiansa, vaadin vielä kerran tekemään kuvion uusiksi ja päästiin jatkamaan matkaa. Tämän radan tavoitteena mulla oli onnistunut kepeille meno. Koira ei nähnyt keppejä kunnolla hypyn yli ja keppien jälkeen oli perinteisesti Valolle vaikeanlainen putkensuu houkuttelemassa. Päätin luottaa koiran osaamiseen ja pysäytin liikkeen keppien alkupäässä ja lähetin sieltä kepeille, etten puske omalla liikkeelläni putkeen. Valo haki kepit hienosti. :) Loppuradalla kuului vielä pieni RÄYH ja siinä se oli tämä kisapäivä. Monelle tällainen kuulostaa varmasti aika tyhmältä, mutta kyllä meidän hyllyprosentilla muutama viikonloppu peräkkäin tehdyt nollat lämmittää jo kummasti mieltä, vaikka sinnekin väliin hylkyjä mahtuu! Yhtäkkiä meiltä puuttuukin arvokisatuloksista enää vaivainen aginolla. Olin suoraan sanottuna varautunut metsästämään varsinkin tuplaa vähän pidempään. Hyvä näin!

Tämä viikonloppu ja videoiden vertailu kuitenkin varmisti sen, että haluan jatkaa juoksu-A -projektia, varsinkin kun Valon suoritus on nyt kyllä huolellinen, mutta hidas. Eilenpä sitten tokotreenien jälkeen tehtiin boxia. Boxin jalat olivat vähän kärsineet, joten otin ne kokonaan pois. Koska viime kerrat boxin parissa olivat hyvin taantuneet verrattuna ennen taukoa olleisiin, otin pelkkää boxia jättäen koiran muutaman metrin päähän. Kappas, Valo ei tehnyt ainoatakaan virhettä. Tein ensin lelua heittäen, ja sitten eteen jättäen ja otti huolella joka toiston. En keksinyt muuta eroa kuin jalkojen puuttumisen, ehkäpä se epätasainen hökötys ahdisti Valdea aiemmilla kerroilla :D Jalathan alun perin lisäsin, koska Valo ei hypännyt boxiin vaan juoksi vain sen yli, mihin jalat auttoivat hyvin. No, tutkimattomia ovat koirien aivoitukset. Seuraavalla kerralla otan jo vauhtia mukaan ja katsotaan sitten, miten boxiin osutaan.

Lisäksi eilen puomia targetilla, ja se se vain paranee näköjään. Ainakin eilen vauhtia oli jo jopa mun kriteereillä ihan hyvin ja elukka jopa haukkui puomille juostessaan. Ehkä se siitä, paljolla treenillä! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti