tiistai 1. heinäkuuta 2014

MM-karsinnat Rollossa

Viime keskiviikkona tehtiin Annen treeneissä MM-karsintatuomari Pohjasen rataa (vähän sovellettuna). Treenit meni taas ihan tosi hyvin. Ensimmäiset 3 estettä testasin kolmella eri tavalla joista kaikki onnistuivat ihan hyvin. Mielikuvaksi jäi, että takaakierto pidempää kautta lieni nopein vaihtoehto. 


Kaikki muukin radalla sujui. Vain pussin jälkeistä kepeille menoa piti työstää, leijeröinti ei onnistunut kun en päässyt siinä tekemään hyvää putkijarrua jolloin Valo haki aina ylimääräisen hypyn. Jätin leijeröinnin ja tein kunnon jarrun ja onnistui hyvin. Hyvä treeniputki vain jatkuu, kivaa. Lähdin hyvillä mielin karsintoihin.

Junassa.

Torstaina hypättiin junaan kohti Kuopiota, perinteisesti kyydistä lähes myöhästyen. Kasvisten kanssa ajeltiin sitten perjantaina asuntoautolla kohti Rovaniemeä, itse tosin yövyin hotellissa. Launtaina sitten Valo starttasi hypärille kolmanneksi viimeisenä. Rata tuntui kivalta ja ihan tehtävissä olevalta. Valitettavasti kuitenkin valssasin huonosti keppien jälkeen ja Valo livahti putkeen. Livahti muuten ennen kuin pujotteli viimeisen kepin, mikä oli vähän yllättävää. Tajusin kuitenkin ettei olla treenattu keppejä putki niiden jälkeen houkuttimena ollenkaan, joten eipä se ihme ole ettei jäbällä ihan maltti riittänyt. Nämä treenilistalle.

Kotilokyydissä.
Päivä oli pitkä, mutta lenkkimaastot upeat. Illalla varmaan joskus ennen yhtätoista Valo sitten starttasi agiradalle, joka myös oli mukavan juostava eikä mitenkään mahdoton. No, olin aivan ylivirittynyt ja varmisteleva. Valssasin heti kolmannelta hypyltä mihin sattuu ja Valo kiersi putken. Puomin alastulolta otettiin vitonen, joka ei kyllä mielestäni ollut oikeasti vitonen. Mielestäni tassut osuivat kontaktiin ennen kuin vapautin, ja niin katsoivat kuulema muutkin mutta niin vain kontaktituomarin käsi nousi. Sekin vähän vaikutti tekemiseen. Sain kuitenkin putken jälkeisen hypyn, keinun ja keppien umpikulmaan lähetyksen hoidettua hyvin, mutta sössin sitten putkeen lähetyksen. Siis oikeasti, putkeen lähetyksen. Jo toisen kerran samalla radalla :D Tämän jälkeen Valo ohitti hypyn tai pari ja poistuttiin radalta. Ohjasin aivan aliarvoisesti, mistä tuli kyllä melko morkkis. Tie kääntyi siis tässä pystyyn.

Enhän tietty muutenkaan odottanut ihmeempiä tuloksia, eikä odottanut varmaan kukaan muukaan, eikä mua edes ketuttanut se ettei saatu nollaa aikaan vaan se, että oikeasti ohjasin TODELLA huonosti. Oli vähän peiliin katsomisen aika. Seuraavana päivänä kuitenkin jo hymyilytti, ja oli mukava kannustaa kavereita radoilla. Lepäiltiin aamulla rauhassa hotellissa streamin ääressä, ja käveltiin muutama kilometri kisapaikalle kivaa metsäreittiä pitkin, näköalatornikin löytyi ja ilma oli lämmin.Sanna-kasvis teki Valon äiskän Roiston kanssa viisi nollaa sijoittuen lopulta karsintojen yhdeksänneksi. Myös ensikertalaiset Sini ja Valon vanhempi veli Keijo tulivat hienosti 20:ksi parilla hienolla nollalla. Yö sitten ajeltiin taas kohti Kuopiota ja päästiin perillekin, vaikka poron vasa yritti hypätä auton alle ja jättiläis-hirvikin nähtiin tien varressa. Sannan kanssa käytiin taas läpi jatkosuunnitelmia, ja treeni-into on nyt suuri. :) Harmi, kun heinäkuussa ei oikein ole sopivia kisoja, mutta treenataan vain ja kisaillaan sitten taas elokuussa. Kiitos tutuille mukavasta seurasta ja onnea tuloksiinsa tyytyväisille! Toivottavasti ensi vuonna päästään Valon kanssa mukaan jo hitusen taitavampina!2 kommenttia:

 1. Jos sitä vaihteeksi vaikka kommentoisi jotain! :) Niin siis että eihän se aina voi ihan putkeen mennä. Ens kerralla sitten! Ja sehän on jo puoli voittoa, että treenit on menneet hienosti! :)

  Joskus vois muuten koittaa mennä taas yhdessä Ojankoon? Viime kerrasta alkaa olla vähän turhan pitkä aika. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sitä minäkin ajattelin, että pääasia on että treenit on alkaneet kulkea haluttuun suuntaan :) Se on jo paljon se, hih. Mennään ihmeessä kun sulle sopii! ;) Ois kiva nähdäkin. Mulla on nämä (aamu)päivät aika hyvin nyt käytettävissä.

   Poista