maanantai 9. joulukuuta 2013

3 x kisat

Ollaan siis ehditty Valon kanssa pyörähtää kolmissa kisoissa. Raportointi on hetkeksi jäänyt, kun käväistiin viime viikolla ex tempore Lontoon reissulla. Kivaa oli! Väinö oli sillä välin veljeni luona hoidossa Kalliossa city-koirana, ja Valo maalaisreissulla Lahdessa ja Heinolassa. Hyvin oli molemmilla mennyt, Väinö tosin oli ollut välillä vissiin vähän ihmeissään yksinäisyydestä. Valo oli kotiutunut hyvin, ja pärjännyt loistavasti isinsä ja siskonsa kanssa, ja viimeisen hoitopäivän usean koiran laumassa 6-viikkoisten pentujen puistosetänä :)

Kisoihin siis, 30.11. kisattiin Ojangossa HSKH:n kisoissa Esa Muotkan radoilla. Muistikuvat jo vähän haparoi, mutta eka radalla tehtiin puhdas suoritus ihan loppumetreille asti, kunnes Valo ei pysähtynyt A:lle ja olin hitusen myöhässä seuraavalta esteeltä - Valo tuli päällejuoksun väärinpäin eli hylly. Aika olisi ollut pari sekkaa tuloksen tehneitä nopeampi. 



Hypärillä sitten tehtiin nolla. Tämä rata taas tuntui vähän hitaalta, ja tuli muutama isompi kaarros :/ Kokonaisuutena olen kuitenkin tyytyväinen, saatiin pari alkuun haastavalta tuntuvaa kohtaa onnistumaan, ja nollakin on jo edistystä, vaikkei rata kovin kaunis ollutkaan :D Sijoitus oli kuitenkin arvatenkin vasta seitsemäs, noin 1,5 sekuntia kärjestä, joten ärsytti vähän hehe. 

Viimeisellä radalla sain hyvää fiilistä päälle, ja rata sujui ihan kivasti taas loppupäähän asti. Sitten tein taas niin tyhmän virheen kuin voi, jätin kunnolla ohjaamatta hypyn taakse jolloin Valo tuli välistä ja juoksi putkeen... Harmitti välittömästi niin, etten voinut enää edes jatkaa vaan lähdin kävelemään maaliin. Ohjasin sitten kuitenkin vielä viimeiset pari estettä, että saisin Valon hyvin palkattua, mutta kyllä vaan otti päähän!

AGI HSKH

Viime perjantai-iltana pian koneen laskeuduttua lähdettiin sitten hakemaan Valoa Heinolasta. Toisin sanoen ei yhtään treeniä edellisten kisojen jälkeen, mikä vähän huoletti A:n osalta, on tehty sitä vasta niin vähän ja hskh:n kisoissakin pomppasi. RIMA:lla oli kolme Anne Saviojan rataa. No eipä niistä sen enempää, kolme holtitonta hyllyä :D Eka radalla 4. este oli A. Valo pomppasi sen surutta, ja nyt sain viimein tehtyä mitä piti eli nostin syliin ja kannoin pois radalta. Kahdella muulla radalla meillä oli ihan omat karnevaalit menossa, rytmi aivan hukassa ja tekeminen mitä sattuu. MUTTA, Valo teki erinomaisen A:n toisella agiradalla! Seisotinkin useamman sekunnin, samoin puomi tehtiin huolella. Joten, ihan jo tämän takia kannatti lähteä :) Voi olla, että reissu vielä painoi ja Valollakin saattoi vähän stressi vaikuttaa tekemisen laatuun.

Heti seuraavana päivänä käytiin taas juoksemassa kolme Muotkan rataa PORSKin kisoissa Vantaalla. Eka rata ihan ok menoa, parasta kuitenkin että Valo teki heti hitaahkon mutta hyvän A:n pysärin! Jännitin sitä etukäteen, liekö siksi jäin ihastelemaan suoritusta ja unohdin ohjata...Valo siis sujahti väärään putkenpäähän mistä hyl. Ennen puomia vielä tosi hutiloitu vastakäännös, tälle radalle en saanut vielä kovin hyvää fiilistä päälle. Puomilla en hetsannut yhtään, ja se oli hidas. Vaadin suorituksen ihan loppuun asti, meinasi jäädä vähän ylös. 


Hypärillä sain sitten itseni sytytettyä, ja Valo teki kivasti hommia. Pussin jälkeinen pakkovalssi vähän huono, mutta keppien avokulman Valo haki putken jälkeen hienosti, ja hyvin pysyi kepeillä kun tein persjätön. Ehdin vieläpä persjättöön putken jälkeen, vaikkakin käännös pääsi valumaan. Sitten onnistuin kuitenkin pilaamaan radan taas loppumetreillä. Mietin etukäteen, ohjaanko lopun ulko- vai sisäpuolelta. En saanut kunnolla päätettyä, päädyin kuitenkin leikkaukseen eli sisäsyrjään, mutta jäin radalla hetkeksi miettimään ehtisinkö kuitenkin ulkosyrjälle. Unohdin sitten tärkeimmän, eli putken jälkeisen hypyn varmistamisen. Voi jeesus kuinka tollo sitä voi olla. Valo tuli siis hypyn ohi ja nolla meni siinä.


Viimeisellä agiradalla sain itseni lietsottua ehkä parhaimpaan vireeseen. Nyt tarkoituksella hetsasin puomilla, oli selkeästi nopeampi ja malttoi silti pysähtyä! Kesti sivuirtoamisen seinään päättyvillä kepeillä, ja keinut on nyt olleet hyviä, huh! A oli hyvä, en tosin pysäyttänyt kokonaan. Sitten kuitenkin taas perinteisesti törkkäsin väärälle esteelle lopussa :P Voi miksi en vetänyt vähän itseeni päin... Valo vaan kattelee putken jälkeen et mitä helkuttia sä siinä mun tiellä seisot :D



Joka tapauksessa sunnuntain radat olivat huima parannus lauantaisiin verrattuna, joten pitää olla tyytyväinen. Lisäksi olen suorastaan vaikuttunut, miten Valo teki kaikki kolme A:ta niin hyvin pelkästään yhden radalta oton jälkeen! On se kiltti. Keinun palautukseenkin riitti yksi treenikerta, vaikka toki treenataan sitäkin vielä varmemmaksi :) Lentokeinuista ei kuitenkaan tietoakaan! Tällä viikolla jos ehditään treenaamaan, teemana on varmaan A, käännökset ja draivin haku lyhyen ratatreenin merkeissä. Sellaista ollaankin tehty vielä todella vähän.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti