maanantai 20. toukokuuta 2013

Parit kisat ja Valon eka voitto!

Lauantaina kisasin Valon kanssa HI-HA:n kisoissa Vihdissä. Neljä Anne Viitasen rataa, 2 hyppäriä 2 agia. Eka rata vaikutti edellisviikonlopun tapaan kivalta, ainoastaan linja puomille oli mielestäni hieman epäreilu. Muutama koira siitä yli lensikin. Radassa oli haastetta, mutta ei pelkkää vääntämistä. Tadaa, päästiinkin nollalla maaliin! Loppujen lopuksi Valo tekikin vielä nopeimman ajan, eli voitto heltisi! :) Valitettavasti vain tuomari oli siis sama kuin viime viikonloppuna, joten serti jäi saamatta. Voittonolla kuitenkin plakkarissa MM-karsintoja ajatellen :)

Eka voitto kolmosissa.
Seuraavat 2 hypäriä olivat aivan kaameita. Ei siis vain mulle ja Valolle, vaan lähes kaikille. Kuului puhetta, että kyseessä taisikin olla tottelevaisuuskisat, sen verran estelyä ja pyöritystä radat olivat. Toisella radoista hyllytettiin alkupäässä, minkä jälkeen loppu olikin täyttä haahuilua. En saanut rytmistä kiinni, rata katkeili monta kertaa ja Valo oli ihmeissään. Jälkeenpäin harmitti, kun en keskeyttänyt rataa. Kamalaa pistää kokematon koira tekemään monta virhettä toisensa perään, hidastamaan ja pysäyttämään. Aivan omiaan tappamaan motivaation :(

Toinen rata oli samaa sarjaa, heti alussa en uskaltanut kääntää renkaalta tiukkaan valssiin takaakiertoon, joten ohjasin Valon väärälle hypylle kun yritin esteelle ulkokautta. Muutama este taas sujui, sitten putken väärä pää. Myöhästyminen leijeröinnistä, kielto, pari hypyille, taas väärä putki, en onnistunut vetämään Valoa pituudelle putkesta, kun toinen putkensuu houkutteli kuonon edessä ulos tullessa, eli radalta HYLx100. Iloinen olin tällä radalla kepeistä, Valo kesti taas hienosti sivuirtoamisen. Olin kyllä pettynyt näihin ratoihin, en omalta tai Valon osalta, vaan ihan rataprofiileihin. Jotain kertonee sekin, että mineissä näiltä kahdelta radalta taisi tulla yhteensä 1 puhdas nolla.

Viimeinen agi-rata oli mielestäni taas ihan mukava. Takaakierron jälkeen en ehtinyt pituudelle valssiin, jolloin Valo haki putken väärältä puolelta, mikä taas aiheutti sen että kääntyi tuosta putkesta väärään suuntaan :) Olin tosi tyytyväinen putki-puomi -erotteluun, haki tosi kivasti puomin vaikka rengas syötti putkeen. Jo toinen onnistunut erottelu samoissa kisoissa! :) Puomin jälkeinen kuvio oli meille vielä vaikea, vasemmalla puolella oli kepit, joihin piti mennä umpikulmaan, mutta puomin edessä oli tyrkyllä hyppy. En uskaltanut valssata ja ohjata kepeille oikealta puolen tuon hypyn vuoksi, joten päätin yrittää poispäinkäännöstä. Kyllähän se onnistuikin, harmi vaan että Valo ei taipunut 2. väliin :P Kepeiltä siis 5.  Loppurata ihan ok. 

Olin juuri vaihtamassa kenkiä, kun korviin tarttui kuulutus palkintojenjaosta, Valo siis olikin tullut tuolla vitskalla (ja kait pienellä yliajalla?) kolmanneksi xD Juoksin sitten palkintojenjakoon eripari kengissä. En todellakaan olettanut, että olisi mahdollista sijoittua, kun rata oli kuitenkin ihan mentävä. Sitäpaitsi jotenkin ajattelin tuon vitosenkin hyllynä...Tältäkään radalta ei kuitenkaan tullut kuin 1 tai 2 nollaa.

Metsänpeikot :D
Sunnuntaina matkattiin Hennan ja Kitrin kanssa Kotkaan KKS:n kisoihin, jossa tuomariharjoittelija Markku Kaukinen arvosteli agiradat, ja Anne Savioja hyppyradan. Agiradoilla huoletti lähinnä muutama pitkä suora... Eka rata sujui ihan mukavasti kepeille asti. Keppien lopulla Valon rytmi sitten katkesi, jotenkin se näytti töksähtävän juuri ennen virhettä. Irtosin tietoisesti ihan reilusti sivulle jatkon vuoksi, ajattelin, että kyllä Valo jo osaa. Ehkä hidastin liikaa tai jotain. Otettiin uusiksi, ja onnistui sitten. Tästä siis harmittava vitonen.


Hyppyrata oli ihan kivan oloinen, vaikkakin vähän mutkikas :) Olin tosi tyytyväinen kolmoshyppyyn, ajattelin että Valoa voisi putki vetää, mutta tuli hyvin niistoon ja kääntyikin tiukasti. Toinen tyytyväisyyttä aiheuttanut kohta oli toista putkea edeltänyt hyppy - tuli valssiin, eikä mennyt väärään putkenpäähän :D No putken jälkeen sitten kosahti juuri niinkuin osasin vähän pelätäkin :P Valssi ei liikkunut tarpeeksi, ja ohjasin Valon suoraan takaakiertoon, mistä hyl. Tämän takia myös jatko oli myöhässä, jolloin seuraavakin valssi osoitti minne sattuu ja hukkasin kepit. Loppu ihan ok. Yksi rima tippui, varmaan siksi kun näytin käännöksen liian myöhään. Vauhti oli mielestäni tällä radalla jo parempi.


Viimeisellä radalla huoletti taas pariin kohtaan ehtiminen niin, ettei koira juokse alle, mutta ihan hyvin ne sitten meni. Harmillisesti Valo haki pussin jälkeen puomin, eli tältäkin radalta HYL. Muuten virheetön rata. Haki kivasti puomin loppusuoralla.


Harmillisiin virheisiin siis kaatuivat nämä radat, mutta oli hienoa huomata, että Valo jaksoi melkoisen hyvin kisata edellispäivän neljästä radasta huolimatta! Tekemisen varmuus on myös selkeästi kasvanut, ja tuntui jo aika sujuvalta mennä Valon kanssa. Kivat kisat! :) Illalla käytiin vielä eka kertaa uimassa, koirat siis, en minä :)


Väinö

NAM!

Valo




2 kommenttia:

  1. Mä en kans tykkää yhtään sellasista pyöritysradoista, missä ei saa ollenkaan. :/

    Kukas niitä kenkiä nyt palkintojenjaossa kattelee. :D Niin ja onnea taas kerran hienosta viikonlopusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ja nuo oli kyllä ihan omaa luokkaansa siinäkin gategoriassa :D Joo, kai se on pääasia että selvisin kenkä puoliksi jalassa edes sinne palkintojenjakoon asti - palkinnot kelpaa aina ;D Kiitos, tosin en nyt tiedä kuinka hieno tulos on 1 nolla 7 radasta :DDD

      Poista