tiistai 7. toukokuuta 2013

Maanantaitreenit

Niinulla Valon kanssa siis. Alkupätkä oli aika mielenkiintoinen. Kolmannelle esteelle takaakierto, ja siitä piti ehtiä putken taakse jatkamaan. Tein hirveän hienon piirroksen tuosta radan alusta, ihan perinteisesti käsin, jotta saisin edes jotenkin selitettyä tämän jännittävän kuvion :D Epämääräinen suorakulmio on siis putki, ja nuo kolme viivaa pituus. Huoletti vähän tuo putki (jonne moni kuulema olikin hulahtanut seläntakaa) ja ennen vitosta oleva hyppy, joka oli vähän tyrkyllä. Suunnittelin ensin leikkauksen kutoselle ja seiskalle. Yllätyin, kun koko alku onnistui ensimmäisellä yrittämällä. Valo tuli tosi hyvin ohjaukseen mukaan!



Niinu sitten kuitenkin halusi, että teen persjätön vitosen jälkeen, mutta huomattiin pian, että parempi vaihtaa persjättö valssiin... Tätähän sitten työstettiin jonkin aikaa, ei niin yllättäen ottaen mun valssien tason huomioon. Todella vaikea oli ehtiä valssiin niin, etten kääntynyt liian aikaisin ja ohjannut Valoa putkeen, tai ollut myöhässä ja myöhästynyt valssista. Täytynee ottaa taas valssikuuri ja muistaa, että vataavissa kohdissa ei jäädä noukkimaan vaan pyörähdetään nopeasti paikallaan. Mutta hei, kyllä me saatiin tämä onnistumaankin! ;) Myös kutosen jälkeen siis valssi.

Valo jäi hienosti A:lle, mistä oli kyllä hyötyä, kun piti kiirehtiä ohjaamaan pimeään putkeen, jonka jälkeen piti ehtiä suoraan putkeen ja 90-avokulmaan kepeille. Eka toistolla Valo ei hakenut keppejä, joten lähetin putken lopusta. Myöhemmin onnistui kivasti aina A:lta asti, taipuikin hyvin kepeille kovasta vauhdista. Hyvä saksalainen, eka toistolla pussin jälkeen ei hakenut hyppyä, vaan katseli mua. Samaisen hypyn jälkeen oli vierekkäin putki ja puomi, hyppy syötti enemmän putkeen mutta puomille kuului mennä. Kuvio oli hyvin samanlainen kuin radalla, jolla Väinö valioitui (ja jolla Valo hyllytti putkeen). MUTTA, tälläpä kertaa Valo meni käskyllä puomille, ihan joka kerta! Vauu, se taitaa jo tajuta jotain. <3

Eka kontakti vähän valui, loput aika kivat, vaikka irtosin reilusti sivulle. Seuraava pätkä sujuva takaakiertoon ehtimisineen. Puomille tultiin toistamiseen niin, että edeltävä hyppy syötti puomin takana olevalle esteelle, jonne oltiin menty aiemmin samaa reittiä. Valo kääntyi TAAS ihan älyttömän hyvin ohjaukseen ja käskyllä puomille, vaikka olin myöhässä ohjauksessakin. Taas hieno kontaktikin. Näissä treeneissä tuli kyllä monta kivaa asiaa esille, ja alkoi tuntua, että Valokin jo osaa jotain ja meno yhdessä alkaa pikkuhiljaa olla sujuvampaa :)

Torstaina sitten Ojangossa Väinölle 1 startti, Valolle 2. Ekat ulkokisat tälle keväälle. Osallistujiakaan ei ole kuin 69, joten ihan kiva ettei startteja ole kuin 2.

2 kommenttia:

  1. Mitäs teidän puomiprojektille kuuluu? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mitään, kun en ole viikkoihin ehtinyt treenaamaan omatoimisesti :/ Jäissä siis toistaiseksi.

      Poista