maanantai 13. toukokuuta 2013

Kisamenestystä JAU:lla

Eilen Järvenpäässä Valolle 3 ja Väinölle 2 starttia. Valo aloitti Asko Jokisen hypärillä. Rata alkoi kivasti, Valo kulki ihan OK ja kuunteli nätisti ohjausta. Onnistuin valsseissa ihan hyvin, ja Valo haki kepit oikein. MUTTA, menikin sitten kolmosväliin, joten kepeiltä virhe. Tähän virheeseen pakka hajosi, ja loppuradan olin myöhässä, Valo kaarratti enkä saanut persjättöäkään tehtyä jolloin jouduin leikkaamaan ja Valo kielsi. Tältä radalta siis 10 ja kai jotain yliaikaakin.

Tuomari vaihtui Anne Viitaseen. Toisen radan aloitti Väinö. Radassa oli aika haastava alku, oikealla puolella oli putki tyrkyllä ja kolmas hyppy syötti kepeille, kun piti kääntyä putkeen. Helkkari että sai taas tapella Väinön lähtöjen kanssa, ei meinannut mennä maaten millään ja pälyili. Kun sitten meni, pysyikin ihan todella hyvin lähdöissä, molemmilla radoilla! Jotain positiivista sentään :) Tällä radalla sitten Väinö kävi kurkkaamassa ne kepit, mistä hyl. Muuten taisi olla virheetön rata, kääntyi kivasti ja otti kontaktit ihan hyvin.

Valo teki alun tosi kivasti, mutta olin vähän yllättynyt, että se kääntyi niin hyvin putkeen, ja jatkoon tuli vähän kiire :D Ampui putkesta mun ohi, mutta sain leikattua hypylle ja väännettyä saksalaisenkin. Muurin jälkeen vähän kaarratti, mutta loppu meni ihan kivasti. Ei mennyt ihan omaa tahtiaan, varmaan tuo taas yllättävän kova kuumuuskin vaikutti. Eteni kuitenkin ihan tasaisesti ja kuuliaisesti, vaikkei vauhti ollut huipussaan. Tältä radalta joka tapauksessa toinen sija, ja Valon ihka eka SERT-A! Pätevä pikku-ukko! :) Nyt lähti AVA-kello kilkattamaan.


Kolmas rata oli musta taas jotenkin kivan oloinen heti alkuunsa. Paria kohtaa sai miettiä, mutta sai juostakin. Väinön kanssa taas tapeltiin lähtö, mutta pysyi tosiaan hyvin. Ekan putken jälkeen pientä haparointia, pelkäsin jo kieltoa mutta ei onneksi tullut :) Puomiin olin erityisen tyytyväinen, Väinö meni hienosti päähän asti! Sain noukittua viimeiseltä putkelta mukaan, ja JEEE, tehtiin se puuttuva nolla! Väinölle siis menolippu SM-kisoihin ja MM-karsintoihin! Sijoituskin oli vielä toinen! Tuo ukkeli se jaksaa kyllä aina yllättää.


Valolle virhe heti alussa, kun kiersi toka esteen. Jäin tyhmänä paikalleni töllöttämään, ja oikein näin kun Valo katsoi mua lähestyessään silleen "häh, mihin tässä pitäs mennä?" :) Taisi raukka lukea ohjauksen pakkovalssiksi, tai sitten haksakti hetkeksi putken suuntaan. Virheestä sain kuitenkin puhtia, ja ohjasin Valoa nyt vähän äkäisemmin. Tuntui, että olisi mennyt paremmin niin! Loppurata ihan sujuvaa menoa. Kivasti jaksoi kuumuudesta huolimatta kaikki 3 rataa.


Kannatti siis vaihtaa Haminan näyttely kisoihin, ei harmita ;D Pojille siis tasapuolisesti toiset sijat, Valolle serti ja Väinölle arvokisatulokset. Väinökin vielä jaksoi yllättävän hyvin keliin nähden, joten päivä oli oikein onnistunut ja kiva :) Ensi viikonloppuna kohti uusia kisoja.



1 kommentti:

  1. Pätevää! Onnea vielä tätäkin kautta huippuhienosta kisapäivästä!

    VastaaPoista