maanantai 6. toukokuuta 2013

Molemmat pojat Niinulla + perjantai-treenit

Viime maanantaina sain tilaisuuden ottaa Valon lisäksi myös Väinön Niinun treeneihin, joten pitihän siihen tarttua. Ajattelin katsella, onko sen menossa jotain outoa edellisviikonlopun A:lle rysähtämisen johdosta. No eipä ollut, päinvastoin oli kovasti oma itsensä.

Niinu sanoi pian, että Väinö on kovin erilainen menijä kuin Valo, ja totesi että molempien kanssa kisaaminen etenkin samana päivänä on varmasti haastavaa. No, onhan se, eipä käy kieltäminen :D Ensin ohjailin pari kohtaa kuin Valoa, ja eihän se onnistunut. Saatiin kuitenkin rytmistä kiinni. Väinömäisyys tuli esiin esimerkiksi kohdassa, jossa mä juoksin esteelle vasemmalle, mutta Väinö päätti lähteä renkaalle oikealle :D On se kyllä epeli...Saksalaisessa haki jatkuvasti väkisin väärälle puolelle, mutta vältti vastapainoksi kivasti putkiansan. Ehdin myös hyvin sen kanssa persjättöön ennen keppejä. Kiva oli treenata Väinönkin kanssa Niinulla, vaikka Väinö aiheuttikin ehkä vähän järkytystä Valoon tottuneissa kanssatreenaajissa :D

Valo meni hienosti. Alun persjättö onnistui hyvin, mutta valssin jälkeiseen päällejuoksuun oli vähän ehtiminen. Hutiloin kiireissäni putkeen lähetystä, jolloin haki sen yli menevän A:n :)  Taidettiin muuten tehdä näissä treeneissä jo vähän pidempää sujuvaa pätkää putkeen, ohhoh :D Hienosti Valokin vältti putken houkutuksen. Mun täytyy luottaa näissä kohdissa siihen, että oman kropan kääntäminen toimii. Kohdassa siis lähetettiin hypyn takaakiertoon, jonka jälkeen tyrkyllä oli putki, mutta matkaa jatkettiinkin sen viereiselle pituussuuntaiselle hypylle. Valo tuli tosi hyvin mukaan kun vain käännyin tiukasti ja liikuin. 

Persjättöön ennen keppejä tuli kiire, kun piti varmistaa vähän linjalta poikkeava hyppy. Jos en törkännyt kunnolla, Valo ohitti sen, ja jos menin liian lähelle, en ehtinyt persjättöön. Tässäkin tajusin, että kyllä se hakee esteitä kunnon törkkäyksellä. Hitto kun se oma liikkuminen ja Valon ohjaus on niin vaikeaa tällä hetkellä! Oon vähän hukassa sen kanssa...Valo pysyy nykyään älyttömän hienosti kepeillä, vaikka irtoan sivusuuntaan. Virheitä näissä ei ole tullut aikoihin. Nyt irtosin valmiiksi renkaan taakse. Kaikkinensa Valolta oikein pätevät treenit :)

Perjantaina oli kevään viimeiset MinPin-treenit. En voi jatkaa ryhmässä kesällä töiden takia, mikä harmittaa, kun kouluttajan olisi taas ollut Savioja. Perjantaina aloitettiin Väinön kanssa kontakteilla. Naksutin taas nenäkosketuksesta. Valahti pari eka kertaa, mutta muuten pysähtyi hyvin. Valitsi kivasti A:n putkierottelussa, ihme ;D Helpohkon radan lisäksi tein Väinölle keppejä, näyttäisi tosiaan että se kestää nyt mun sivuirtoamista, ja pujotteli taas tyhjyyteen ilman etupalkkaa mun seistessä aloituksessa! Ohoh, ukko yllättää. Avokulma sillä tosin todellakin on huono, ysikymppi-kulmasta menee 3. väliin jos en ole kunnolla törkkäämässä. Kyllä näkee, että pojat on opetettu vähän eri metodein. Tehtiin vain vähän, kun Väinö taas tuntui hiukan väsähtävän jo lämppälenkillä auringonpaisteessa (ja Suomen pelikin oli alkamassa). 

Valo teki myös hienosti. Uskomatonta, mutta sepä haki A:n putkierottelussa pelkällä suullisella käskyllä, monta kertaa! Enhän mä ole sille erottelua tehnyt kuin pari kertaa. Laitoin siis putken ja pituuden kautta hakemaan A:ta niin, että seisoin muita kuin suullista vihjettä antamatta paikallani pituuden vieressä. Vuorottelin myös A:ta ja putkea, ihanasti näki miten se oikein korjasi putkelle päin kun tajusi, että käsky vaihtuikin <3 Aika pätevä poika...

Lisäksi lähettelin kepeille eri kulmista ja tein irtoamista, sekä vetoa mutkaputkella. Loppuun vielä vähän hypyillä käännöksiä, ja siinäpä se. Nyt täytyy ruveta miettimään kesätreenijuttuja, Niinun treenit taisivat loppua joskus kesäkuussa.

Väinö-ressu ja ilkeän A:n kolhima leuka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti