maanantai 31. lokakuuta 2011

ACE:n kisat, SM-nollat ja treeniä treeniä treeniä!

Nyt on sen verran ehtinyt treenejä tässä mennä, että en niitä edes yritä sen kummemmin muistella. Aloitetaan nyt ensin ACE:n kisoista Kuopiossa viime viikonloppuna. Väinöllä oli siis vuorossa kaksi hyppyrataa ja kaksi agirataa Anders Virtasen (2xagi+hr) ja Anne Viitasen (hr) tuomaroimana. Pari päivää aiemmin olleissa Tuulian treeneissä tapahtuneen Väinön sikailun perusteella odotukset eivät olleet aivan huipussaan :D

Ensimmäinen agirata menikin aika hyvin ja mukavalla sykkeellä. V toimi kivasti, vauhtiakin löytyi ja poitsu jaksoi keskittyä. Valitettavasti puolivälissä rataa tippui rima :( Harmi, Väinö kun hyvin harvoin tiputtelee rimoja ja nyt se sitten tietenkin tippui muuten puhtaalla radalla. Tuloksena siis 5. Seuraavalle radalle lähdin tosi hyvillä mielin!

Toisella agiradalla sitten alkoi Väinöllä taas vähän pasmat levitä ja meno oli haahuilevaa. Vauhti hidastui ja sain tehdä töitä että V pysyi hanskassa. Sielläpä se pälyili ympäröiviä asioita jne jne...Sinänsä selvittiin yhdellä virheellä mutta se olikin sitte kohtalokas virhe: Väinö luki takaaleikkauksen liian aikaisin, jätti hypyn välistä ja sujahti suoraan takana odottavaan putkeen.

Kolmannella radalla sama meno jatkui. Jo alussa Väinö haahuli omiaan, ja eräässä kohdassa se mm. kävi putkeenmenon sijasta kiertämässä melko kaukana olleen renkaan, kun ei vain keskittymiskyky riittänyt :D Tämä rata taisteltiin kuitenkin virheettömänä loppuun, mutta kaikesta ylimääräisestä puuhailusta johtuen yliaikaa tuli 1,02 sekuntia.

Neljättä rataa varten kokeilin taas vähän erilaista lähtövalmistelua. Hetsasin Väinöä ensin ihan vähän, ja sitten possutin sitä starttiin asti. Pidin siis maassa käskyn alla. Tälle radalle se vähän petrasikin, vaikka puhti ei taas mennyt vauhtiin ja vähän oli haahua menoa muutenkin. Tämäkin rata kuitenkin virheettömänä läpi, tällä kertaa myös reilusti ihanneajan puitteissa joten tuloksena 0, mikä tarkoittaa myös sitä että SM-nollat ensi kesää varten ovat nyt kasassa! Jee :)

Tulipa sitten ekaa kertaa käytyä "koti"kisoissa, reissu oli oikein kiva vaikka päivä olikin pitkä muissa luokissa työskentelyineen. Mukava oli juosta lämpimässä hallissa ihan huippu alustalla!

Jäin vielä seuraavaksi päiväksi treenaamaan ensin Valon siskon Messin ja Lauran kanssa. Penskojen kanssa tehtiin pientä melko suoraviivaista radanpätkää, hienostihan nuo menivät kumpainenkin. Hassua, kun toinen on hiljainen pitkäjalkahonkkeli, ja toinen äänekäs minikääpiö :D Meno on silti molemmilla sutjakkaa. Kiitos Lauralla treeniseurasta, on meillä ihanat kersat! <3 

Illalla oli Väinön vuoro osallistua Hra Kasviksen ryhmään. Hallin sivulle oli tehty viiden (?) hypyn vauhtisuora, jossa mittattiin suoritusaika. Kokeilimme eri vaihtoehtoja nähdäksemme, mikä niistä on nopein. Ensin menin muutaman hypyn taakse päästämään Väinön matkaan. Aika taisi olla 3,36 s, mikä oli kuulema hyvä aika sekin. Sitten koitimme lähetystä etupalkalla sun muuta, ja lopuksi menin vielä viimeisen hypyn taakse vastaanottamaan Väinön vinkulelun kanssa :) Tämä tapa osoittautui nopeimmaksi ajalla 3,06 s. Sanna ja Harri sanoivat, että Väinöllä on hyvä ja tehokas hyppytekniikka, hienoa! :)

Sitten tehtiin rataa pätkittäin. Alkuun Väinöllä oli taas tosi kiva vire päällä ja rata sujuikin hyvin. Ensimmäinen kompastuskohta tuli (ylläri) putki-A -erottelusta, johon kylläkin mentiin vaikeasta kulmasta keinun jälkeen, jotta ehtisi poispäinkäännökseen putken jälkeen. Saatiinhan se sujumaan oikealla sijoittautumisella. 

Näissä treeneissä Väinökin joutui pitkästä aikaa tekemään rataa niin, että palkka odotti valmiina. Yllättäen se sujuikin ihan hyvin! Aiemminhan V ei ole tätä oikein kestänyt, jolloin sitten olenkin vähän luovuttanut... Tällaistä kun olisi osannut tehdä alusta alkaen, voisi Väinön menokin olla ihan toisenlaista...Nyt palkka odotti ensin keppien takana, ja kyllähän tuo sitten pujottelikin melkoista kyytiä! Hyvä V! :) Joissain kohdissa meinasi vähän herpaantua jos palkka näkyi takana, mutta hyvin meni silti. Treenit oli tosi kivat ja mukavaa vaihtelua, pitäis vissiin käydä Kuopiossa useamminkin ;) Kiitosta kasviksille ylläpidosta ja kivasta reissusta! Hyviä vinkkejä tuli myös molempien poikein jatkokoulutukseen... ;)

Muuten ollaan treenailtu sitä sun tätä. Tämän viikon pinseritreeneissä Valo teki hienosti pimeää putkikulmaa kolmen hypyn kautta. Pikku ratapätkällä myös käännökset olivat bueno <3 Ensi viikolla on luvassa ainakin Valon viimeinen treeni Oreniuksella toistaiseksi, pinseritreeniä molemmille ja Väinölle yksi agirata Purinalla. Testaillaan sitten, miten uusi lähtövalmistelu toimii tällä kertaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti