perjantai 9. lokakuuta 2015

osataan, osataan, eiku...

Eilen huristeltiin taas poikien kanssa Ojankoon. Kertailtiin viime HAU:n kisojen epäonnistuneita kohtia, lähinnä keppejä siis. Tämä olikin hyvä ja hyödyllinen treeni, nääs tajusin että Valo ei todellakaan osaa keppejä nyt niin hyvin kuin olen kuvitellut. Lisähaastetta toi Väinön hallissa olo, Valo oli aika vieterinä radalle mennessä.


Koska olen maailmanhistorian huonoin lukemaan ratapiirustuksia tai edes opettelemaan numeroita oikein radalla, tein nämäkin harjoitukset tietenkin piirustuksesta poiketen :D Ensin siis valkoiset numerot 1-5, ja siitä jatkoin rataa mustasta vitosesta eteenpäin. Ensimmäinen ongelma tuli kuitenkin jo esteellä 6. Voisi sanoa, että tämäkin jo vanha tuttu. Valo siis ei tullut sylivekkiin, vaan luki ohjauksen viskinä eli kiersi kauemman siivekkeen takaa. Ongelma varmaan korostui, kun lähestymiskulma oli niin jyrkkä, ja tuo vasemmalle kääntyminen on Valolle se vaikein paikka. Harjoiteltiin siis ensin tätä.

Mulla oli lisäksi ansaputki 8-putken jälkeen tyrkyllä, kuten kisoissakin oli paitsi nyt paljon vaikeammin. No jos kanakurssilla opeteltiin ärsykekontrolliin viemistä, niin tuli huomattua että nämä esteet ei todellakaan ole kontrollissa. Jarrusta huolimattakin Valo ampui välillä putkeen ja kun ei, meni kepeille väärin sisään. Loppujen lopuksi paras ratkaisu oli rohkea irtoaminen esteeltä 6, ja vasemmalta vienti avokulmaan sekä poispäinkäännös esteelle 10.

Valkoisia numeroita tein niin, että jätin kakkosen välistä, sekä myös kakkosen kanssa. Kisoissa yrittämäni ohjaus, pakkovalssi kepeille, ei totisesti toiminut nytkään. Valolla on kyllä tekemistä kepeille taipumisessa selvästi. Pitää ihan ehdottomasti tehdä sille nyt paljon keppejä. Ajattelin aloittaa ihan naksuttamalla erottelua ja aloituksia, ja edetä kovavauhtisiin ja vaikeisiin aloituksiin. Kyllä se lopulta malttoi pakkovalssillakin taipua kepeille ja hyvin siihen kykeni, mutta jostain sillä on nyt tullut idea, että on ihan ok jos oikaisee ykkösvälistä suoraan kolmoseen. Tässäkin toki taas käännyttiin vasemmalle, että pitää vähän seurailla voisiko siellä olla jotain juntturaakin. Osteopatia on onneksi jo ensi viikolla.

Joka tapauksessa pakkovalssi tuntui vähän kömpelöltä ja ei omalta, joten harjoittelin vielä valssin. Heti kun ymmärsin myös lähteä alta pois ja antaa tilaa kepeille, tämä ohjaus päällejuoksun kanssa toimi ihan hyvin. Lopuksi kokeilin vielä pari toistoa eteenlähetystä, ja lähettyi ihan hyvin! Pitää silti muistaa tehdä vielä paljon etupalkan kanssa, että saadaan hommaan hyvin vauhtia.


Treenilistalle siis:

  • kepit-putki -erottelu naksulla
  • aloitukset naksulla
  • kepit kovasta vauhdista ja vaikeilla kulmilla
  • päällejuoksu puolenvaihto keppien jälkeen
  • viskin/sylivekin erottelu
  • eteenlähetystä etupalkalla
  • vasemmalle kääntymisen tukemista tempuilla/esteillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti