tiistai 11. helmikuuta 2014

Helmikuun BAT:n ja LÄGI:n kisat

Viikko sitten viikonloppuna kisailtiin Valon kanssa Vuokkosilla kolme Ritva Herralan oikein mukavaa rataa. Eka radalla jäin heti alussa ihan jalkoihin. Lähdin liikkeelle liian myöhään enkä ehtinyt törkätä takaakiertoon. Loppujen lopuksi olinkin onnellinen hyllystä, radalla oli nimittäin A kahteen kertaan ja nyt maltoin keskittyä niiden suoritukseen. Tadaa, Valo pysähtyi molemmilla kerroilla! Pysähtyi ja pysyi, lähti vasta luvan kanssa. Muutenkin rata sujui varsin mukavasti, joten eipä valitettavaa :) 

Seuraava rata oli hypäri. Varmistelin vähän 4-hyppyä kun pelotti että Valo hulahtaa putkeen ennen aikojaan :D Niistossa jäin taas turhaan paikoilleni, mutta hyvin Valo onneksi löysi kepeille vaikka yritin seistä tiellä. Renkaalle sitten unohdin hidastaa, jotta olisin saanut Valon sen viereiselle hypylle. Valolle olisi pitänyt tehdä siihen kunnon jarrutus tai muita kommervenkkeja mutta en tehnyt, vaan yritin vissiin kääntää huutamalla. Arvatenkaan ei ihan onnistunut, ja haki edessä siintävän hypyn :) Muuten ihan ok rata, aikakin olisi ollut varsin hyvä.

Kolmannella radalla heti neljäs este oli A. Ja kyllä, Valo pysähtyi ja katseli mua siinä sen näköisenä että mitä sä sit oikein odotit :) Rata jatkui ihan sujuvasti, kepeillemeno oli hyvä vaikka vähän jännitti takana oleva putki, mutta sitten... Olin harjoitellut putkeenviennin leikaten, koska ajattelin että en ehdi persjättöön. No siinä sitten katselin, miten ihmiset veti ihan helponnäköisesti persjättöjä ko. kohtaan, ja jostain syystä ajattelin että no kyllähän määki sit. Just joo, en ehtinyt lähellekään, ja Valo juoksi väärältä puolelta mun ohi, putken ohi, teki ympyrän ja vielä pysähtyikin hetkeksi kunnes sain sen tökättyä putkeen. Ehdin siinä välissä lyödä itseäni naamaankin kun taas ärsytti niin. Puomi otettiin myös huolella. Yllätykseksi Ritva olikin eri reilu, ja maalissa selvisi ettei virhettä tullutkaan! Teimme siis nollan, vaikkakin aikaa paloi kämmiin kellotuksen mukaan yli 4 sekuntia :D Arvatenkin sijoitus oli sitten vasta 8, mutta nolla kuitenkin pitkästä aikaa, ja ilman kämmäilyä aikakin olisi ollut pysäreistä huolimatta ihan hyvä. 

Ei mitään hajua, minne videot on kadonneet mun Youtubesta, joten niitä ei nyt valitettavasti olekaan tarjolla :/

Kauheesti ramasoo tuo kisaaminen.
Viime viikonloppuna Sanna ja Sini tulivat kylään. Perjantaina käytettiin koiria vähän polskimassa, ja lauantaina tehtiin kevyet treenit Vuokkosilla. Testailin vähän käännöksiä vekaten. Nopea liikkeellelähtö paljastui kellotettaessa nopeammaksi vaihtoehdoksi, kuin hetkeksi odottamaan jäänti.


Sunnuntaina sitten kisailtiin LÄGI:n kisoissa Vuokkosilla. Johanna Nyberg oli tehnyt mukavat kaksi ensimmäistä rataa. Valo oli hyvässä vireessä. Se alkaa näköjään vähän nostaa kierroksia nyt, vaikka ei toisaalta tarvitsisi että saatais tekniikka kuntoon ennen vauhtia :D Sini meni rataa Valon veljen Keijon kanssa vähän meitä ennen, ja annoin Valon katsoa rataa sylissä. Yleensä se ei juuri välitä muista menijöistä, mutta nyt se alkoi suorastaan ulista. Lähtövuoroa odotellessa se alkoi isottelemaan muihin koiriin päin, mistä en kamalasti kieltänyt. En tietenkään päästä sitä rähjäämään kenenkään naamalle, mutta annoin sen riekkua omassa yksinäisyydessään, koska toivon sille räyhäkkyyttä radalle enkä tuolloin halua kieltää kiihkeydestä.

Eka rata meni varsin hyvin. Rata oli hyvä, koska siinä oli monta juuri sellaista käännöskohtaa, mitä meidän pitääkin nyt harjoitella. Nyt samanlaiset kohdat, joissa Valo kääntyi väärään suuntaan vielä pari viikkoa sitten, sujuivat harjoittelun määrään nähden jo hyvin. Olen tyytyväinen keinuun ja putken jälkeiseen pakkovalssiin, mutta jätin tyhmästi linjaamatta hypylle ennen puomia jolloin Valo ei saanut käännyttyä ylösmenolle ja tuli ohi. A:lla tuli alas asti, mutta ei malttanut pysähtyä joten otin pois radalta.Toisen radan alku mietitytti, mutta päätin että saan siihen persjätön väännettyä. Alkuun olinkin todella tyytyväinen, se meni hienosti. Muurin jälkeisessä valssissa jäin vähän koiran tielle. Nyt pysähdyttiin hienosti A:lle, ja otinkin sen varman päälle. Puomien kanssa minulla oli vähän ongelmia, sillä eka radalla unohdin sanoa pysäytyskäskyn (Valo pysähtyi silti), ja nyt unohdin sanoa vapautuskäskyn :D Mietin siinä juostessa, että mihin se koira jäi ennen kuin tajusin että käsky unohtui, mutta täytyy sanoa että kyllä pysähtyi ja pysyi hienosti, joten ihan hyvä että tuli treenattua. Ennen putkea meinasin taas jäädä vähän Valon tielle, mutta sain vielä oikeaan putkenpäähän. Tältä radalta nolla ja 5./60 sija. Kontakteilla pysymiseen paloi tietty aikaa, mutta tässä vaiheessa olen oikein tyytyväinen, koska nyt tehtiin viimein rataa yhdessä eikä Valo lähtenyt kummallakaan radalla omille teilleen ja linjat pysyivät paremmin kuin aikoihin. Mulla oli ihan uusi asenne ennen ratoja, mietin tosissaan linjoja ja käännöksiä, ja meidän aiempaan tekemiseen nähden saatiinkin jo mielestäni muutosta aikaan :) Sain myös Valon räyhäkkyydestä itsekin puhtia, ja oli tosi hyvä fiilis kautta illan. Käännökset eivät olleet täydellisiä, mutta parempia ja vauhti pysyi päällä kuitenkin.

Viimeinen rata oli Anne Huittisen suunnittelema mielenkiintoinen hypäri. Tiesin jo radalle lähtiessä, että rata on meille haastava. Siinä sai nyt tosissaan miettiä linjauksia. Jäin vähän jälkeen muuria edeltävän hypyn taaksetyönnössä, ja Valo ehti ampaista väärään putkeen. Tämän jälkeen lepsuilin muissakin kohdissa, mutta sain silti huonoillakin ohjauksilla muutamat ansaesteet vältettyä, mihin täytyy toki olla tässä vaiheessa tyytyväinen :D Haki muuten pussin jälkeen hyvin käskyllä takaakiertoon, kun olin myöhässä. Toisen kerran muurin jälkeen ammuttiin taas väärään putkeen, eli näissä kohdissa on vielä paljon tekemistä. Pituuden jälkeinen valssi sitten myöhässä, mutta onneksi Valo hakee hyvin kepeille. Saldona siis yksi nolla, mutta kokonaisuutena olen silti erittäin tyytyväinen, nyt alkoi jo edistystä näkymään ja itsellä oli hyvä tunne tekemisestä.Treeni-into on nyt kova, ja Jennan yksäreiden myötä mulla on nyt ihan hyvä näkemys siitä, mitä kaikkea nyt etunenässä treenataankaan ;) Valolla on nyt SM-nollat kasassa, ja todennäköisesti parin viikon päästä olevien kisojen jälkeen pidetään 1-2 kk kisatauko, jolloin tarkoituksena on treenata käännöksiä ja linjoja kuntoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti