torstai 13. kesäkuuta 2013

Näyttelyssä ja treeneissä

Viime lauantaina käväistiin pyörähtämässä Orivesi KR:ssä, jonne bordereita oli ilmottu 27 kipaletta. Olin ilmonnut Valon lähinnä tuomarin (Tino Pehar) takia, ja koska Noora pyysi :D Valo esiintyi kivasti, ja liikkui mielestäni hienosti, mutta tuomarin mielestä vähän löysästi kyynäristä. Valon saavutukseksi jäi KÄY ERI1 SA. Onneksi Lämä-sisko veti taas potin kotiin ollen VSP, ja Hotti-isi oli VSP-vet ja PU-4. Siinä on kyllä vetsku, joka esiintyy upeasti ja priimaliikkeillä! <3 Paluumatkalla pysähdyttiin perinteisellä järvikiskalle syömään jätskiä ja uittamaan koirat, ja seuraavana päivänä Valo pääsi eka kertaa ikinä kaikista karvoistaan - me keskitytään nyt vähän vauhdikkaampiin lajeihin ;D


Maanantaina oli Niinun treenit. Paitsi että Niinu oli häviksissä, ja kouluttajana toimi Leena. Kyllä täytyy taas sanoa, että jotenki natsaa Leenan koulutustapa tosi hyvin! Osaa upeasti puuttua liikkumiseen, vauhtiin ja rytmitykseen, just niihin juttuihin, joihin tarvinkin kipeästi koutsausta. Olen kyllä saanut Leenan opeista näillä kahdella kerralla paljon irti Valon kanssa, ja mitä nyt sivukorvalla kuuntelin mitä muillekin selosti, kuulosti fiksuja puhuvan (mm. siitä, mitä tehdä koiralle sillä välin, kun kouluttaja selostaa). 

Valohan meni hienosti. Vauhtia oli kivasti, ja haki kyllä todella hienosti esteitä, pystyin jättämään suorittamaan rataa itsekseen paikoissa, jossa tarvitsi itse olla jo kaukana edellä. Muuten, taas oli radalla kohta, jossa puomin alla mutkaputki niin, että molemmat suut aivan ylösmenon vieressä. Ja Valo haki puomin käskyllä <3 Kerran haksakti putkeen, mutta kaikki muut kerrat osui kohteeseen. Hitsi vie oon tyytyväinen, jos nyt pääsisi noin helpolla tuon erottelun suhteen.

Putken jälkeen tuli taas hyvää vinkkiä siitä, että Valo kannattaa hakea lähempää, eikä mennä valmiiksi valssaamaan hypylle - yksi mutka vähemmän. Hyvät takaakierrot, ja superhyvä keppien avokulmaan meno joka toistolla. Keppien jälkeen mentiin 90 astetta hypylle, jonka takana oli putki tyrkyllä. Hypyltä piti kuitenkin kääntyä taas 90 astetta keinulle. Olin vähän varautunut, että Valo menee putkeen mutta mitä vielä, kääntyi niin kiltisti matkaan. Tätä kuitenkin hiottiin, taas tuli hyviä vinkkejä siihen, miten kannatti lähteä yhtä aikaa kepeiltä (eikä irrota itse), kiihdyttää hypylle ja jarruttaa. Nämä kyllä näköjään toimivat Valolle todella hyvin! Kun vain osaisin itse paremmin. Noh, harjoitellaan.

Keinun jälkeen tuli kiire, kun hypyn takaakierrolta oli pitkä hyppysuora putkeen. Valo kääntyi ensin väärään putkeen, kun olin vain niin myöhässä, mutta kun lähetin Valon kauempaa takaakiertoon, ehdittiin mainiosti. Putken jälkeen piti taas miettiä omaa liikettä, että sain Valon heitettyä putkeen puomin ali. Tähän taas hyvä vinkki, että eka putken aikana ei tarvitse juosta, vaan hidastaa niin, että on hyvällä rytmillä tökkäämässä toiseen putkeen. Jep, nää on mulle vaikeita, kun ei mussa ole asennettuna kuin 1 vaihde :D Ihan hyvin ehdin kuitenkin vastaanottamaan puomin ylösmenon vieressä olevaan putkeen, ja loppu sujui hyvin. Tosi kivat treenit ja Valohan kulki :)

Edellisviikon treeneistä sen verran, että yksi tosi hyvä havainto tuli tehtyä. Valollehan ei ole vielä opetettu putkijarrua, tai siis olen kyllä opettanut pari kertaa, mutta huonoin tuloksin :D Nyt sitten olikin sellainen putkisokkelo, että ilman jarrua ei ollut mitään jakoa saada Valoa oikeisiin putkenpäihin. Niinun kanssa sitten testailtiin, ja huomattiin, että Valolle toimi liikkeen pysäytys ihan sairaan hyvin. Sihahduksella tai vedolla ei ollut mitään vaikutusta, mutta kun totaalisesti pysäytin oman liikkeen ennen kuin Valo oli putkessa, Valo kääntyi tiukasti mua kohti putken jälkeen :o 

Timon kanssahan me tehtiinkin jalkajarrua Valolle jo pentuna ja se toimi, mutta olin tyystin unohtanut koko jutun, tai ehkä hyljännyt sen turhan "työläänä". Nyt on kuitenkin selvää, ettei tuolle muu toimi, kun taas tämä toimi vallan erinomaisesti! Nyt täytyy vaan treenata sitä, että olen skarppina jatkamassa rataa oikein jarrun jälkeen. Jes, jospa tämä olisi vastaus putkisinkoiluihin :D Joka tapauksessa oli mahtavaa huomata, että tuo putkiaivo todellakin jätti nokan edessä olevat putket sikseen aivan älyttömän hyvin.

Viikonloppuna sitten SM-kisoihin. Valoltahan ne jäävät vielä tänä vuonna välistä, mutta Väinö sitten tolskaa sekä joukkueessa että yksilöissä... :D Toivotaan, ettei päälle kuukauden kisa- ja treenitauosta seuraa katastrofia. No, Väinön kanssa on yleensä mennyt sitä paremmin, mitä vähemmän on tehty, eli kunhan se suunnilleen pysyisi lähdössä, niin hyvä tulee (ehkä)! :D Ja jos ei tule, niin ei sekään haittaa, koitetaan pitää hauskaa. Valolle seuraavat kisat vuorossa Tuorlassa juhannuksena, 2+2 rataa. Alla muisto samaisista juhannuskisoista vuodelta 2011.

Väinöllä ilmavaraa riittää. Kuva: Juulia Savolainen

2 kommenttia:

  1. Hei, oli pakko liittyä lukijaksi, itsellä borderterrieri vakavasti harkinnassa :) Ootteko minä päivänä juhannuskisoissa? Olisi mahtavaa nähdä teidän menoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, onnittelut hyvästä rotuvalinnasta ;D Osallistutaan pe ja la, mutta en anna takeita menon laadusta :D Saa tulla moikkamaan jos tahtoo, ja varmasti muitakin bordereita radoilla viilettää viikonloppuna. :)

      Poista