keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Agilityn SM 2012

Perjantai-aamuna pakkasin Väinön autoon ja suuntasin keulan kohti Tikkakoskea. Mentiin laittamaan leiri pystyyn, mutta Sannan ja Harrin kanssa käytettiin perjantai kisailun sijasta jäätelön syöntiin ja terassi-kierrokseen :D Löydettiimpä Sannan kanssa upeet housutkin tuleviin koitoksiin...


Lauantaina oli sitten vuorossa joukkuekisat. Itse edustin Tuusulan Kennelkerhoa ja starttasin kolmantena koirakkona viimeiseltä paikalta. Anne Viitanen oli tehnyt ihan mukavan radan. Päivä oli todella kuuma, joten yritin pitää Väinöä teltalla mahdollisimman pitkään. Starttasin numerolla 60, ja kuvittelin radalla kirmaavan jonkun nelosella alkavan, kun seurakaveri ilmoitti, että radalla menee numero 56. Tuli hitusen kiire.

Mulle sen paremmin kuin Väinöllekään ei sovi kiiressä lähteminen. En ehtinyt hanskattaa sitä kunnolla ennen starttia, ja se näkyi. Ohjasin kepit valssilla, ja Väinö menikin eka väliin oikein. Sitten näin vain silmäkulmasta, kun sen nokka kävi maassa, ja puikahti kolmanteen väliin. Ihmettelin tätä, V kun ei yleensä ota pujotteluvirheitä, etenkään tuollaisia. Myöhemmin mulle kerrottiin, että Väinö oli kompastunut pujottelussa pohjasta nousseisiin perunan kokoisiin kivenmurikoihin :( Olivat kuulema olleet muillakin loppupään koirakoilla ongelmana. Todella harmi. 

Rata jatkui ihan ok, mutta sitten nousi tuomarin käsi A:n alastulolla. Ottihan Väinö sen hutiloiden, mutta itse näin vierestä, että takatassu kyllä oli selkeästi kontaktilla...No, tällaista tää on. Putken jälkeen tuli toinen Väinölle tosi harvinainen virhe, riman tiputus. Itseasiassa V suorastaan römysi riman päälle. Mietin, että saattoi johtua helteestäkin, Väinö kun väsähtää siitä niin helposti...Eikä se keskittyminenkään ollut huipussaan. Joukkuekisasta meille tulokseksi siis ilmeisesti 15 vp. Onneksi Pia ja Hertta sentään tekivät nollan, eli meidän joukkueelle 2xHYL, 15 ja 0. Sijoitusta en edes tiedä :D


Sunnuntaina startattiin Sannan kanssa molemmat 2. ryhmässä, minä neljäntenä. Lähdin radalle hyvällä asenteella, ja fiilis oli hyvä. Uskaltauduin vähän hetsaamaan Väinöä ennen starttia, millä oli puolensa ja sitten taas ei. Nimittäin pentele otti ja karkasi lähdöstä. Sain sen kyllä ohjattua putkeen, mutta pasmat oli vähän sekaisin alkuradalla, virheettömänä kuitenkin mentiin. Keskiradan mutkaputkessa sain vähän kasattua ohjausta, ja Väinö kulkikin aika nätisti! Ihanneaika radalla oli todella tiukka, 38 s, etenemä 4.1 s/m, joten viimeisen putken jälkeen lähdin kirittämään. Mitä sitten tein: hutiloin niinkin helpon kohdan kuin hypyn takaakierron. Jätin siis 10 cm tökkäyksen tekemättä 3. viimeisellä esteellä, ja Väinö hyppäsi hypyn edestä. Hyvä minä.

Finaaleita odotellessa käytiin Harrin kanssa fiilistelemässä ilmailumuseossa. Suutuspäissäni posautin koko Tikkakosken päreiksi, näin ikkään:Fiinaaleissa saatiin kuitenkin jännätä Petoa ja Roistoa, ja Roisto olikin mitalin (kullan?) syrjässä kiinni, mutta riman tippuminen murskasi voiton haaveet. Viikonloppu oli kuitenkin todella kiva (jos ei lasketa sitä, että ajelin kotiin totaalisessa kaatosateessa, ja ajotietokone huusi ainakin 10 km, että löpö on loppu ennen ku pääsin huoltsikalle), kiitos kaikille - ensi vuonna uudestaan! ;) Uhkailin jo, että ensi vuonna osallistun myös Valon kanssa...Glup.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti