torstai 21. heinäkuuta 2011

Aksailua

Eilen Valolla oli pentujatkokurssi Nooran opissa. Emme taida päästä sinne nyt kuin parina kertana, mutta jotain sekin.

Puhuin tuossa pari päivää sitten Sannan kanssa oikean parituntisen terapiapuhelun :D Paljon sain taas hyviä neuvoja ja ideoita treenailuun, ja etenemiseen Valon kanssa. Pääsispä äkkiä kasvisten kanssa vähän katselemaan tsydeemejä...Ja niinhän minä pääsenkin, parin viikon päästä! Jee!

No eilen sitten tehtiin kurssilla ensitöiksemme juuri sellainen harjoitus, jollaisia enimmäkseen aion jatkossakin tehdä. Eli suorassa linjassa hyppy-putki-hyppy. Ensin oli tarkoitus käyttää kuollutta etupalkkaa, mutta Noora huomasikin pian, että Valon kanssa palkka laitetaan liikkeelle. Minä siis ohjasin Valoa sivusta ja Noora juoksi palkan kanssa "karkuun". Valon vauhti kasvoi huooooomattavasti! 

Tarkoituksena siis, ettei Valo rupea odottamaan palkkaa minulta kädestä, vaan suuntaa aina eteenpäin. Aikeenani on nyt siis käyttää etupalkkaa niin kauan että Valo menee tuli perseen alla lelulle, ja tietty senkin jälkeen :D Lisäksi rupean noudattamaan paria muuta Sannan vinkkiä estehakuisuuden ja vauhdin tuomiseksi.

No mutta olihan meillä ennen tuota harjoitusta eräs toinenkin, nimittäin paikallaan pysyminen. Koira siis esteen taakse ja itse liikeelle. Valo kestää tosi hyvin sen, että menen kävellen pitkänkin kiekuran ja kierrän Valon takaa ym. Nyt lähdin ensi kertaa juoksemaan. Ensin Valo lähti perään, mutta toisella kerralla jo onnistuttiin. Malttia silä on satakertaisesti "veljeensä" verrattuna...Vielä!

Harjoittelimme myös pöytää. Sitä en olekaan Valon kanssa ennen tehnyt. Tässä palkkana namikuppi. Ensin lähetys pöydän edestä, ja lopulta vinon hypyn kautta. Hyvin meni ja vauhdillakin :)

Keinuakin päästiin tekemään, nyt niin että pidin remmistä kiinni ja lähetin keinulle, jonka päässä Noora oli palkkaamassa ja heijaamassa keinua. Keinua ei laskettu ollenkaan maahan. Keinua Valo ei kyllä aristele yhtään, sehän mokoma karkailee hallillakin itsekseen keinulle, puomille ja A:lle, saan jatkuvasti olla sitä pelastamassa ja valvomassa.

Loppuun vielä vauhtitreeninä hyppy-pussi -suoraa, taas niin että Noora juoksi lelun kanssa. Tosi kivat ja hikiset treenit.

Tänään käytiin hallilla. Valo sai katsoa vierestä, kun Väinö meni vauhtiympyrää. Tuntuu, että kuumudestakin huolimatta Väinön vauhti on kerta kerralta parempi. Ainahan se on seonnut kun lelun ottaa esille, mutta nyt sillä totisesti ratkeaa pelihousut :D Treenioloissa sama into säilyy vielä radallakin. Joten, ehkäpä hiljaa hyvä tulee! Tuossa vauhdissa ja mielentilassa ollessaan Väinö irtoaakin tosi hyvin, ei sitä tarvitse kuin vähän tönäistä niin johan helmat paukkuu oikeaan suuntaan! Muutaman vauhtikierroksen lisäksi Väinö teki kerran kepit, keinun ja puomin; siinäpä se.

Valon annoin vain kasvattaa kierroksia sivussa, ulinasta huolimatta ressukka ei päässyt tositoimiin. Ja Väinö nautti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti