perjantai 25. helmikuuta 2011

Idea blogista

Aina silloin tällöin on käynyt mielessä, että jospa alkaisinkin pitämään blogia todistusaineistona Väinön toilailuista. Toistaiseksi idea on kuitenkin aina jäänyt suunnitteluasteelle, kunnes eräs käännekohta tapahtui: unelmieni yhdistelmä toteutettiin toistamiseen, ja sielläpä Sannan ja Harrin pentulaatikossa, Roiston hellässä huomassa Kuopion sydämessä odottaa Väinön veljeksi pääsyä pieni sininen borderpulla nimeltänsä Valo!

Toisen koiran tuleminen perheenjäseneksi on ollut tiedossa siitä asti kun Väinö tuli taloon, mutta olen antanut Väinön kasvaa ja odottanut sopivaa yhdistelmää. Roiston ja Hotin edellinen Banditos-pentue on vakuuttanut minut siitä, että etsintä on päättynyt. Kaavailin koiraa jo tuosta ensimmäisestä yhdistelmästä, mutta tuolloin ei haave vielä toteutunut. Koen itseni todella onnekkaaksi, että tämä uusintayhdistelmä tehtiin ja vieläpä saan siitä etunenässä pennun!

Pentueen isä Hotti (Ganymede's Canadian Brass) on luonteeltaan aivan upea koira. Kun mitään ei tapahdu, se ottaa lunkisti ja kerjäilee rauhassa rapsutuksia, mutta kun tehdään niin sitten myös tehdään täysillä! Hotilta ei virtaa puutu, ja se toimii todella hyvin niin agilityssa, luolilla, tokossa kuin muissakin puuhissa. Hotti tulee kaikkien koirien ja ihmisten kanssa toimeen, eikä varmasti aloita tappelua muiden urosten kanssa. Oikea herrasmies, siis! Hotti on myöskin ulkomuodollisesti oikein mukiinmenevä, mistä kertookin sen saavuttamat useat muotovalion arvot ;) Hotti on myös Suomen käyttövalio luolilta.

Roisto rupeli rupsu (Foo Fighters Blossom) sitten onkin taas kaunein narttu päällä maan :D Sillä on ihana pää ja rakenne, ja koko pakkaus miellyttää silmääni suuresti. Luonne on tälläkin koiralla aivan kymppi; Roistolle kelpaa kaikki rapsuttavat kädet ja se on aina iloinen, sosiaalinen höhläke. Myös Roisto on aivan tykki agilityradoilla, ja viilettääkin Harrin kanssa B-maajoukkueessa. Roisto on jo Suomen agilityvalio. 

Nämä kaksi hurmaketta yhdessä muodostavatkin sitten aika haluttavan yhtälön! Parin ensimmäinen pentue on täyttänyt kaikki tähänastiset odotukset. Pennut ovat kivan kokoisia, mukavaluonteisia, positiivisia vauhtiviikareita ja VAU miten ne menevät agilitya! Taistelutahtoa löytyy ja perävalot vain näkyvät kun nämä kaverit menivät jo! Nyt vuoden ikäisinä kaikki pennuista myös näyttävät aika lupaaville, ja näyttelyuriakin on jo aloitettu hyvin tuloksin. Ei siis ihme, että Sanna ja Harri päätyivät uusimaan tämän yhdistelmän. Ensimmäisen pentueen omat sivut sukutauluineen löydät täältä: Banditos.

Valo on siis tulossa meille perheenjäseneksi, Väinölle veljeksi, minun näyttely -ja etenkin agilitykaverikseni! Harrastuksista ensisijaisena tulee olemaan agility, ja siksipä tämän bloginkin tekaisin: Valon agilityuran kehitysvaiheita seuraillakseni, lähinnä omaksi ilokseni ja treenipäiväkirjaksi. Haluan siis pitää kirjaa siitä, mitä pennun kanssa alusta asti teen ja mihin se johtaa tulevaisuudessa. Blogissa toki tullaan seuraamaan myös Väinön touhuja, ei tietenkään alusta asti, mutta tästä alkaen kuitenkin :)

Tervetuloa siis seurailemaan kahden kaistapäisen borderipojan touhuja ja temmellystä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti