torstai 2. marraskuuta 2017

Jallan treenit Kuopiossa

Nyt ei ollutkaan kuin pari viikkoa väliä, kun päästiin taas Sannan treeneihin. Tosi mukava ja sopiva rata taas, vaikka se saikin mut "juoksemaan" vähän liikaa ja tämähän vähän kostautui seuraavien päivien kunnossa. Jalla keskittyi hienosti ja jaksoi tosi hyvin pitkät treenit. Tottakai vauhdissa näkyy uuden paikan vaikutus ja treenien pituus, mutta pääasia että tekeminen maittaa ja keskittyminen kehittyy! Vauhtia ehditään saada sitten kun löytyy vähän enemmän papua ranteesta ja on kisakokemusta alla.

Tehtiin eka kertaa puomia niin että alla oli putki, ja piti vielä erotella lähestyminen. Huomasi, että vähän jänskätti kun ohitti puomin jonkun kerran jos otettiin kahden hypyn kautta, ja itse suorituskin oli sitten toki vähän epävarmempi. Kuitenkin aivan hyvää tekemistä kaikkinensa. 

Joko ollaan perillä?

Mukavaa, kun päästiin tekemään ihan oikeasti rataakin, ja varsinkin kun Jalla suoriutui siitä niin hienosti. Yhdessä kohdassa kovavauhtinen välistäveto onnistui joka kerta käteen kutsumalla, sitä olen nyt pariin otteeseen treenannut vaihtoehtona vastakädelle. Jalla on tosiaan periaatteessa opetettu välistävetoihin vastakädellä, mutta molemmat tyylit tuntuisivat toimivan ja voi olla että käytän vetoa jatkossa kohdissa, joissa on riski ettei Jalla näe kunnolla vastakäsiohjausta. Vastakättä käytin sitten esimerkiksi keppien jälkeisessä tilanteessa, jossa se toimi hyvin.

Jotenkin taas yllätti, miten sujuvaa pätkää Jallakin jo pystyy tekemään. Nuo Sannan radat on olleet meille tosi sopivia, kun koira saa edetä ja irrota mutta taitoakin vaaditaan välissä. Tekemistä vaikeutti se, etten pystynyt kuin hölkkäämään enkä siis voinut olla apuna Jallalle esimerkiksi pitkillä suorilla, mutta toisaalta ihan hyvää treeniä sekin.

Treenattavaksi:
  • puomia putki alla, erottelut
  • eteen lähetys
  • kepit


Keskiviikkona kävin Jallan kanssa meidän kimppatreeneissä. Radalla oli sopivasti putki puomin alla, joten päästiin treenaamaan sitä. Näki, että putki hieman mietitytti mutta ihan hyviä toistoja kaikki oli. Osa osumista tuli tässäkin uudessa asiassa ylös, mutta en puutu tässä vaiheessa siihen. Uskoisin, että osumat painuvat alemmas paitsi varmuuden ja kokemuksen, myös fysiikan myötä. Jalla on vielä niin rimpula, ettei se fyysisesti takuulla edes pysty vielä samaan mihin se pystyisi kunnon lihaksiston kanssa. Hommaa vaikeuttaa nyt tämä oma liikkuminen, ei päästä oikein metsälenkeille tai muutenkaan pitkille lenkeille, mutta pitää yrittää tehdä enemmän kroppajuttuja nyt kotonakin.

Puomin lisäksi tehtiin radan osasia pätkissä, kerran pari kaikki pätkät. Niissä ei ongelmia, mutta lopuksi heitin palkan huonosti ja tomppeli tietenkin yritti napata sen lennosta heti riman jälkeen ja heitti pikku kuperkeikan. Onneksi meillä on Virpin hoidot sopivasti lauantaina.Väinöltä terkkuja

Valo <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti