sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Taitojen tsekkausta

Tuntuu, että kaikki liikenevä treeniaika menee puomin parissa, joten yksi treeni piti tehdä väliin muutakin. Keppeihin ei edelleenkään ole ehditty panostaa, mutta otetaan ne ensi treenien agendaksi. En yleensä treenaa peräkkäisinä päivinä yhtään mitään, mutta koska en eilen saanut aikaiseksi kuin maata kotona ja edelliset treenit oli kuitenkin melko kevyet, päätin Jallan ja Valon iloksi lähteä illalla Ojankoon.

Olin napannut joitain ideoita näkemistäni kisa- ja treenivideoista, ja lisäksi halusin testata jo opittuja taitoja. Ensimmäinen kuvio oli eräästä 3.-luokan radasta, jossa mua innosti persjätöt ja sivuttaiselle hypylle kauempaa tönäisy. Videon kulma ei anna ihan oikeaa kuvaa hyppyjen sijainnista, ne eivät olleet samassa linjassa vierekkäin. Jalla teki varmaankin eka kertaa takaakierto-sokkareita ja kappas, nehän onnistuivat. Muutenkin veti kuvion kerralla purkkiin. Yleensä en omissa treeneissäni hinkkaa uudestaan samalla tavalla mitään, mikä onnistuu, mutta tätä kuvioita hieman hioin koska olin itse vähän varmisteleva (hidas) ja ekalla vedolla Jallan hyppykulma sivuttaiselle hypylle ei ollut optimaalinen. 

Seuraavassa kuviossa tiukka leikkaus ja välistävetoja, sujuivat heti oikein hyvin joten jätettiin ne siihen. Lisäksi treenattiin kauempaa lähetystä sivussa olevalle hypylle, mikä ei sekään ihan tule videosta ilmi, ja takaakiertoon hakeutumista ohjaajan puolelta. Näitäkään ei tarvinnut kertaa enempää tehdä. Loppuun vielä "välistävetoa" väärään putkenpäähän kun kentällä sattui esteet olemaan valmiina, ja eka kertaa treenattiin tarkoituksella käskyerottelua takaakierron ja putken välillä. Olen aika vastikään ottanut suullisen takaakierron treeniin, ja se alkaa toimia näköjään ihan kivasti. Tein Valon kanssa saman kuvion kuin Jallalla ja vertailin vähän niiden menoa. Äkkiseltään olisin väittänyt, että Valo kulki nopeampaa koska sen kanssa ei tarvinnut "varmistella" mitään ja luki tietty kokeneena koirana kuvion helposti. Lisäksi Jalla treenasi ehkä eka kertaa kaikki rimat 25 sentissä ja sille mukana oli uusia ohjauksia, eikä se ole tottunut tekemään rataa (ja lisäksi olin enemmän sen tiellä). Kuitenkin kun laitoin videot alekkain, eno ja siskontyttö vetivät aikalailla samaa vauhtia. Toki kyseessä vain viisi estettä, mutta aika rohkaisevaa kuitenkin jos tytteli jo tässä vaiheessa pysyy enonsa perässä suoraviivaisella pätkällä. Vauhti kun kuitenkin tulee tuosta varmasti nousemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti