maanantai 20. heinäkuuta 2015

Kausi aloitettu voitolla ja tuplalla

Viime viikonloppu vietettiin agipitsikisoissa Raumalla, lauantaina ja sunnuntaina kolme starttia. Karsintojen jälkeen tulikin pidettyä kolmen viikon totaalitauko agilitystä. Nyt loppuviikosta iski pieni ahdistus, ja oli pakko käydä treenamassa kaikki kontaktit pikaisesti läpi. Muuta ei tehty, ja näillä eväin lähdettiin Raumaa kohti seuranamme Noora, joka kisasi Valon siskon Lämän kanssa.

Uusi kausi ei olisi voinut juuri paremmin alkaa, kun heti ensimmäiseltä Marjo Heinon radalta tehtiin nolla, joka riitti lopulta voittoon (/49). Olin aivan tyytyväinen rataan, yhdessä persjätössä olin hitusen Valon tiellä ja ennen keppejä en ehtinytkään tehdä valssia ennen putkea ja jouduttiin hieman soveltamaan, mutta linjat olivat kivasti kohdallaan ja radasta jäi tosi sujuva fiilis. 

Tupla ei ollut kaukana, kun Hilpi Yli-Jaskarin agiradalta otettiin vain kepeiltä vitonen. Olin suunnitellut kepeille viennin pakkovalssilla, mutta kävin juuri ennen vuoroamme tekemässä sen kerran lämppäesteillä, ja Valo kaartoi ykkösvälistä kolmoseen. Blokkasin toki huonosti, mutta ohjauksesta jäi epävarma tunne ja kokeilin viennin kerran ihan perusohjauksella päästäen Valon vain itsenäisesti kepeille, ja se sujui joten tietenkin mamoilin ja vaihdoin ohjauksen. Radalla sitten Valo meni oikein sisään mutta taittoi taas kolmanteen väliin. Treenattiin sitten kontaktit huolella. 

Hypärin tuomaroi Ranskan vahvistus Nicolas Renaud, joka olikin tehnyt mukavan, juostavan radan. Valitettavasti törttöilin Valolle hyllyn jo kolmannella esteellä, kun olin myöhässä ja Valo luki hypyn väärään suuntaan ja pelastellessa hyppäsi sen takaisin päin. Seuraavat esteet sujuivat kuitenkin jouhevasti, mutta edellisen takaakierron vähän paukkuessa ja linjan muuttuessa jäin kyttäämään sekunnin liian pitkään takaakiertoon lähetystä, ja mamoilin persjätössä - vaihdoin lennosta leikkaukseen joka ei sekään onnistunut kun rytmi oli perseellään. Talloin siinä sitten Valon jalalle niin että raasu ulvahti, ja katsoin paremmaksi kantaa Valon turvaan törtöltä ohjaajalta. Koskaan ei kuitenkaan tiedä, jos joku varvas olisikin vääntynyt tai jotain, joten en uskaltanut jatkaa vaikka radan loppu olisi kutkutellut kokeilemaan. Tassu oli onneksi ihan kunnossa.

Hotellissa.

Valo liehittelee tyttökaveri Jadea.

Lauantaina aloitettiin taas nollalla Ritva Herralan agiradalla. Tämäkin rata sujui ihan mukavasti, ja sijoitus lopulta 4./52. Seuraava rata oli taas ranskalaisen, ja siinä oli mukavasti haastavia kohtia ja tykitystä. Mietin kyllä ennakkoon parin persjättösuunnitelmani kanssa, että näinköhän päädyn taas tallomaan koiraparkaa. 

Heti ennen puomia meinasin vähän harhautua, mutta hyvin Valo haki puomille. Puomi vaan oli tosi hidas. Mietin pitkään, uskallanko tehdä persjätön puomin jälkeiselle putkelle, mutta päätin yrittää. Suunnitelmana oli pysyä itse puomin lähettyvillä, ja lähettää Valo ensin takaakiertoon, tönäistä putkeen ja juosta niin *keleesti. Onnistui, noh, kohtalaisesti. Vähän turhan pitkään varmistelin putkea, mutta näytin ajoissa puolen johon tullaan, ja Valo väisti mua ja korjasi hyvin puolta, vaikka oli jo tainnut lukea hypyn. Keinukin oli tosi hidas, Valo pysähtyi ihan kontaktin ylälaitaan. Persjätöt onnistuivat varsin kivasti, ja vaikka rata ei niin sujuva ollutkaan ja kaikki kontaktit olivat hitaat, sijoitus silti toinen ja tupla plakkarissa! Meinasin kyllä itse hyytyä tälle radalle totaalisesti.

Viimeinen rata oli mukavan oloinen juoksuhumputtelu, mutta taidettiin molemmat olla jo vähän väsyneitä kun rata meni ihan hurlumheiksi :D Linjasin heti alussa persjätön huonosti, ja Valo paukutti väärään putkeen. Myöhemmin unohdin myös radan ja sen sellaista, mutta Valo taisi olla vain onnellinen kun pääsi menemään pari ylimääräistä putkea. :)Myös Nooralle ja Lämälle tupla sekä agisert, joten ei ollenkaan hassumpi reissu! Valo on mennyt ihan hirveästi eteenpäin. Olen äärettömän tyytyväinen kehitykseen, hyvä Valo! Treenilistalle tälle kaudelle pääsee keppien aloitukset. En tiedä, mikä aiemmin niin varmoissa kepeissä nyt mättää, mutta Valo tulee ehkä nyt liian lujaa aloituksiin eikä malta koota itseään. Täytyypä ruveta työstämään. Samoin treenilistan yläpäähän pääsevät kaikki kontaktiesteet. Niihin palaa nyt aikaa, ja ne saisivat olla huomattavasti varmemmat ja itsenäisemmät - etenkin keinu ja puomi. Tämän pohjalta sitten treenisuunnitelman tekoon. Mukavaa, kun voitto ja tupla hoituivat molemmat heti ensimmäisissä kisoissa alta pois ja päästään kisailemaan rennosti koko kausi!

Veli ja sen sisko. Kuva: Noora Haapanen

1 kommentti:

  1. Haastoin sinut liebster award haasteeseen! lisää haasteesta blogissani http://www.annikakiikala.blogspot.fi

    VastaaPoista