maanantai 2. marraskuuta 2015

Haamukisat Vantaalla

Viikonloppuna kisasin peräti kuusi starttia SISU:n haamukisoissa Ojangossa. Molempina päivinä olin myös ennen omia ratojani katsomassa maksit, kun kasvikset olivat kisareissulla kyläilemässä, joten väsymys eilen illalla oli jo melkoinen. Tulosrivi taisi olla hyl, 5, 0 (2./40), hyl, 10, hyl. Siis vain yksi nolla kuudesta, mutta toisaalta viimeistä rataa lukuunottamatta selvittiin pikkuvioilla. Nollaradalla Valolla oli yllättävän kivat linjat, ajattelin ettei rataprofiili ole yhtään sille sopiva. Ei kulkenut niin täpäkästi kuin viime viikonloppuna ja viimeisellä putkella jäin katsomaan tippuiko edeltävä rima, sekosin ja lähes ohjasin Valon väärälle hypylle, mutta muuten ihan sujuva ja hyvä rata :D

Tehtiin Sannan kanssa teemakynnet kisoihin ;D
Ehkä eniten jäi harmittamaan sunnuntain hypäri, jossa alku sujui oikein kivasti, mutta unohdin jarrun ja haltuunoton hypylle ennen putkea, ja Valo sujahti putkeen ennen aikojaan. Myös lauantain Leen radalla nolla oli lähellä, Valo taisi lähteä puomilta hakemaan vähän putkea ja ajautui hypyn taakse mistä 5. 

Sunnuntaina Zsofin radalla otin radan keppitreeninä ja otin kepeillä ihan tietoisen riskin. Olisin voinut nössöillä ja vetää kepit vaikka pituudelle leikaten, mutta halusin kokeilla juosta yli ja testata kepeillä pysymisen. Lähdin hitusen liian aikaisin liikkeelle ja Valo tuli kepeiltä ulos. Lopulta kohta onnistui, mutta kepeiltä siis 10. Kontaktit olivat kuitenkin eka rataa lukuunottamatta ihan hyvät. Eka radalla olivat turhan hulakat ja käskytin tiukemmin lopuilla radoilla. Taisi ottaa eka radalla keinulta vitosen. Videolla muut radat paitsi ensimmäinen ja viimeinen.

Treenilistalle kisoista:
  • putki sivusuuntaisen hypyn takana!!! Otti kahdella radalla samanlaisen virheen, eli ei hypännyt päällejuoksuhyppyä vaan juoksi putkeen.
  • vielä vahvistusta keppien aloitukseen ja vaikeimpiin juttuihin. Eka radalla meni taas oikein umpikulmaan sisään ja taittui siitä 3. väliin :( Nämä alkaa jo kovasti harmittaa.
  • Aikainen liikkeellelähtö takaakierroista (saksalaiset)
  • poispäinkäännökset
  • japanilainen
  • välijarru tarkkuutta vaativissa kohdissa Torstaina ennen kisoja kävin tekemässä vähän putkijarrua ja Kermisen radan kertausta yhdistettynä kuvioon, jonka bongasin eräästä Lee Gibsonin ratapiirustuksesta, ja jossa siis kepeiltä tultiin pituuden ja parin hypyn yli keinulle. Vaihdoin vain pituuden renkaaseen. Ohjasin kuvion hyppyjen molemmin puolin, ja leikkaus oli hitusen hitaampi koska Valo teki siinä pienen mutkan minuun päin. Leikkauksiakin pitäisi treenata enemmän. Väinö


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti